PRAVE CENTAR ZA OMETENE U RAZVOJU: Kod OŠ "Radivoj Popović" u Zemunu biće novi objekat za boravak dece i omladine

S. V.

18. 05. 2021. u 13:34

IZGRADNjA Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju biće izgrađena kod OŠ "Radivoj Popović" u Zemunu.

ПРАВЕ ЦЕНТАР ЗА ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ: Код ОШ Радивој Поповић у Земуну биће нови објекат за  боравак деце и омладине

Foto I. Marinković

Prema nezvaničnim informacijama, gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu priprema neophodnu dokumentaciju kako bi uskoro bio raspisan konkurs.

Gradnja objekta od oko 1.500 kvadrata trebalo bi da počne sledeće godine, a po završetku radova, biće ovo prvi dnevni centar za decu i omladinu ometene u razvoju na teritoriji Zemuna. Prema rečima našeg sagovornika iz GO Zemun, potreba za ovom ustanovom socijalne zaštite u ovoj lokalnoj samoupravi javila se još pre nekoliko godina.

- Korisnici će na raspolaganju imati moderan objekat, stručno osoblje, kao i prostorije opremljene u skladu sa njihovim potrebama. Tu će biti nekoliko grupnih soba odnosno boravaka, prostorija za radnu terapiju, fiskulturna sala, logopedski kabinet, senzorna soba. Takođe, kao i ostali ovakvi dnevni centri u prestonici i zemunski će imati ambulantu, kuhinju, trpezariju i ostalo. Sve sobe za rad sa korisnicima biće klimatizovane.

Oko novoizgrađenog objekta biće uređeni prilazi, kao i dvorište gde će korisnici moći da prošetaju i manje igralište sa neophodnim mobilijarom, za vreme koje će provesti pod nadzorom stručnih osoba.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)