VIŠE AUTOBUSA NA ULICAMA: Redukcije javnog gradskog prevoza posle 20.00 od danas se ukidaju, na snazi će biti zimski red vožnje

S. B. M.

08. 04. 2021. u 08:51

ВИШЕ АУТОБУСА НА УЛИЦАМА: Редукције јавног градског превоза после 20.00 од данас се укидају, на снази ће бити зимски ред вожње

Foto N. Skenderija

GRADSKI prevoz u prestonici od danas će funkcionisati po uobičajenom zimskom redu vožnje.

Redukcija polazaka od 20 sati više nema, pa će prevoz sve do ponoći funkcionisati normalno. To znači da će na ulicama biti više autobusa nego inače. Ipak, noćni prevoz i dalje ostaje ukinut.

- U skladu sa produženjem radnog vremena sektora usluga do 22 sata, javni gradski prevoz putnika na teritoriji Beograda će se od danas odvijati prema zimskom redu vožnje. Ovakav red vožnje će se primenjivati u "špic" periodima od 6.30 do 8.30 i od 13 do 17 časova, dok će redukcije polazaka od 20.30 do završetka rada linija biti ukinute - navode u Sekretarijatu za javni prevoz, i apeluju na sugrađane da nose zaštitne maske u vozilima, kao i na stajalištima gde je veći broj ljudi.

Redukcije prevoza uvedene su početkom jeseni, dok je noćni prevoz ukinut na zahtev prevoznika pošto u vozilima nije bilo dovoljno putnika.

VAŽEĆE IZMENE

IZMENA linija 15, 18 i 78 zbog radova u Teodora Hercla u Zemunu i dalje su aktuelne i važe do 22. aprila. Linije voze Senskim trgom, Ugrinovačkom, Gornjogradskom i Prvomajskom.

Produženi su i radovi u ulici Vitezova Karađorđeve zvezde do 25. aprila pa linije 25 P, 74 i 79 voze izmenjenom trasom, i to ulicama Mirijevski bulevar, Vitezova Karađorđeve zvezde, Mirijevski venac, Samujela Beketa.

Ova odluka smanjiće gužve u prevozu tokom večernjih časova. Naime, zbog redukovanih polazaka, neki autobusi su išli na 20 minuta, pa su bili krcati od prve do poslednje stanice.

O držanju distance ovde nije bilo ni govora, pošto su sugrađani jedva uspevali da uđu u vozila. Sa većim brojem vozila, Beograđani veruju da će biti i manje gužvi tokom dana.

I ove mere, naravno, zavisiće od odluka Kriznog štaba i rasta ili opadanja broja zaraženih vurusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Desko

08.04.2021. 14:02

Vozila gradskog prevoza su najveće žarište korona ali i drugih virusa. Više i od kafana. Kada se u špicu napakuju ljudi tu ne može da se drži distanca, a ne verujem ni da mnogo pomažu maske, pogotovo ne one pamučne koje su najzastupljenije. Znam da nemaju svi auta ali bolje ići taksijem, a još bolje platiti abonman program ili dugoročni najam vozila kod autorenta. Sako se skupe 4-ca koji će svaki dan da putuju na posao, onda su troškovi maltene isti