SVETLOPLAVE UNIFORME, ČAMCI I TABLETI: Komunalna milicija u Beogradu dobija nova obeležja, u planu zapošljavanje još 150 službenika

J. D.

22. 03. 2021. u 16:00

PRE nepune dve godine umesto policajaca postali su milicionari, a usvojenim zakonom i zvanično im je promenjeno ime u Komunalna milicija.

СВЕТЛОПЛАВЕ УНИФОРМЕ, ЧАМЦИ И ТАБЛЕТИ:  Комунална милиција у Београду добија нова обележја, у плану запошљавање још 150 службеника

Foto Arhiva

Nedavno su i gradski odbornici usvojili odluku po kojoj će komunalni milicionari biti bolje opremljeni. Kako bi se razlikovali od policije imaće svetloplave uniforme, dobiće i tablete i čamac koji će zajedno koristiti sa rečnom policijom.

Uniforma će ubuduće biti svetloplave boje sa crvenim detaljima. Na uniformi će ostati oznake grad Beograd, komunalna milicija, grb prestonice, identifikacioni broj i prezime milicionara. Takođe je utvrđeno da, kako bi se i očito razlikovao položaj službenika, na naramenicama jasno moraju da budu istaknute oznake.

Tako je, na primer, oznaka komunalnog milicionara jedna rozeta srebrne boje, oznaka rukovodioca grupe je jedan širit srebrne boje, a oznaka načelnika komunalne milicije je lovorov venac zlatne boje sa grbom grada.

SITUACIONI CENTAR

NA nedavno održanoj sednici najavljena je i izgradnja novog Situacionog centra u Beogradu. Planirano je da na jednom mestu budu kontrolne sobe za komunalnu miliciju, javni prevoz, saobraćaj i saobraćajnu policiju. Zgrada, koju će finansirati Grad biće u Bloku 42 na Novom Beogradu i prostiraće se na skoro 4.000 kvadrata.

Da bi komunalni red bio uveden i u prigradskim opštinama, najavljeno je i da će uskoro biti raspisan konkurs za prijem još 150 milicionara. U većini lokalnih samouprava još nisu otvorene posebne komunalne ispostave, iako je to zakonom propisano. Posebne ispostave ne postoje na teritoriji Grocke, Mladenovca, Lazarevca, Sopota i Obrenovca.

Zbog toga su stanovnici pomenutih mesta ostavljeni da se sami bore sa problemima buke ili divljih deponija, a što bi prijemom novih članova trebalo da bude uskoro rešeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024