ZA ULIČNO SVIRANJE 362 PRIJAVE: Komunalna milicija tokom prošle godine kontrolisala nelegalno muziciranje u prestonici

J.D.

16. 03. 2021. u 23:41

ZBOG nelegalnog muziciranja na pločnicima prestonice pripadnici komunalne milicije tokom prošle godine izlazili su na teren 362 puta. Tokom kontrola milicionari su napisali 15 prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne u fiksnom iznosu od 10.000 dinara, četiri naređenja i pet upozorenja da se muzičari pomere sa jvane površine.

ЗА УЛИЧНО СВИРАЊЕ 362 ПРИЈАВЕ: Комунална милиција током прошле године контролисала нелегално музицирање у престоници

ULIČNI SVIRAČI Sa prošlogodišnjeg festivala u Gradiću Foto: FUS

Takođe, isti muzičar dobio je dve novčane kazne jer se nije pridržavao propisanih pravila. Najviše kontrole bilo je u Knez Mihailovoj ulici, na Terazijama, podzemnim prolazima i Zemunskom keju.

- Ulični svirači moraju da imaju dozvolu nadležnog sekretarijata kako bi mogli da sviraju na određenom mestu - objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije. - Ako je nemaju sledi im novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara fizičkom licu koje izvodi kulturni ili artistički program bez odobrenja nadležne organizacione jedinice ili suprotno izdatom odobrenju.

Osim posedovanja određene dozvole, proverava se i da li zahtev ima tačno definisanu lokaciju kao i vreme u kojem je moguće izvoditi numere, kao i sadržaj koji se izvodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)