MINISTAR MOMIROVIĆ NAJAVLJUJE:Sopot dobija 220 km kanalizacije, i tri fabrike za preradu otpadnih voda

Tanjug

20. 03. 2021. u 16:54 >> 16:55

OPŠTINA Sopot će kroz realizaciju programa “Čista Srbija” dobiti 220 kilometara kanalizacije i tri fabrike za preradu otpadnih voda, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomišlav Momirović tokom posete toj beogradskoj opštini.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ:Сопот добија 220 км канализације, и три фабрике за прераду отпадних вода

Tomislav Momirović

On je sa predsednikom te lokalne samouprave Živoradom Milosavljevićem i direktorima javnih komunalnih preduzeća razgovara o ulaganjima u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu na tertoriji Sopota.

“Infrastruktura koja je urađena poslednjih decenija u opštini Sopot je neverovatna. Mi u okviru projekta ''Čista Srbija'' planiramo velike infrastrukturne investicije, pre svega u komunalnu infrastukturu u opštini Sopot. To je 220 kilometara kanalizacione infrastrukture i tri postrojenja za prečcišćavanje otpadnih voda”, izjavio je ministar Momirović.

Dodao je da se u Miinstarstvu prilikom pravljenja planova za ovu prigradsku opštinu vodilo računa da se ne rasipaju narodne pare, ali i da se ne ograničava razvoj Sopota.

“Svi smo svesni koliko je opstina Sopot postala značajna za ceo Beograd, koliko ljudi tokom leta se izmešta i iseljava ovde, I želimo da taj razvoj podržimo i da nastavimo investicije u tom pravcu. Takođe, rezimirali smo i dosadašnje investicije u infrastrukturu. Zaključili smo da moramo neke puteve da obnovimo, pre sega ovaj od Ðurinaca do Sopota, kao i neke pružne prelaze, tako da mislim da nas u narednom periodu očekuje dosta živa invesiciona aktivnost ovde”, dodao je ministar građevinarstva.

Momirović je istako da je posle prilike da bude deo tima predesednika Aleksandara Vučića najveća čast za njega to što je gost opštine Sopot, jer se ona od jedne sredine okrenute poljoprivredi transformisala u mali industrijski i turistički centar Beograda.

“Ovo je veliki dan za Sopot, jer je ministar Momirović stanovnicima Sopota, ali i svima koji su vezani za ovu opštinu ulio nadu da će u skorijoj budućnosti jedan gorući problem, problem kanalizacije biti rešen”, rekao je predsednik opštine Milosavljević.

Ocenio je da je to rezultat rada Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na sporovođenju u delo načela o ravnomernom razvoju Srbije.

“Tema koju smo danas dotakli, to je rekonstrukcija saobraćajnica, pružnih prelaza, održavanje saobraćajnica je nešto što svakodnevno tišti naše gradane, ali to ne umanjuje rezultate koje su Vlada i njena ministratstva i predsednik države u okviru svojih nadležnosti postigli na teritoriji Sopota”, izjavio je Milosavljević.

U te rezultate on je ubrojao rekonsrtrukciju niške pruge, obnavljanje 80 kilometara saobraćajnica tokom 2017. godine i povezivanje Mladenovca i Sopota dalekovodom koji će značiti kvalitet u snabdevanju električnnom energijom.

Milosavljević je dodao da Sopot razvojnu šansu vidi u turizmu i razvoju privrede.

“Šansa je da imamo zdravu životnu sredinu, da možemo da kroz resurse koje imamo na Kosmaju, Trešnji i na drugim mestima izgradnjom kanalizacije forsiramo turizam kao deo privredne ponude ovog kraja. A sa druge strane izgradnjom svih ovih saobraćajnica da ovu prigradsku opštinu dovedemo bliže centru grada”, naveo je predsednik opštine Sopot.

Ministar Momirović i predsednik opštine Milosavljević su nakon sastanka obišli radove na Avalskom putu, putu od Tresija prema Barajevu, kao i na putu Đurinci-Sopot-Kosmaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna