UREĐENO ŠEST HEKTARA: Druga faza radova na rekonstrukciji šetališta Lazaro Kardenas

J. Gočanin

14. 03. 2021. u 07:52

ZAVRŠENA je rekonstrukcija šest i po hektara u novobeogradskom Bloku 45, u sklopu obnove šetališta Lazaro Kardenas.

УРЕЂЕНО ШЕСТ ХЕКТАРА: Друга фаза радова на реконструкцији шеталишта Лазаро Карденас

Foto Instagram

Uskoro će početi radovi na sanaciji oko tri hektara u Bloku 44, a potom sledi poslednja, treća faza radova, odnosno uređenje duž Bloka 70, rekao je, za "Novosti", glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

- Tokom prve faze radova uređeno je 25.000 kvadrata u bloku 45, zatim tokom faza 2A i 2B još ukupno oko 40.000 kvadrata - govori Stojčić.

U drugoj fazi rekonstrukcije duž šetališta postavljene su žardnjere promenljive visine u kojima su posađene perene različitih karakteristika, boja i vremena cvetanja, dok su zidovi žardinjera, na nekim delovima, predviđeni i za sedenje. Formirane su i dve zelene površine u obliku talasa, na kojima su postavljene klupe za sedenje i ležanje.

Takođe, sanirana su tri dečja igrališta, kao i košarkaški teren, dok je na površini u Bloku 45 postavljen jedan od trenutno najpopularnijih novih rekvizita "zip-lajn".

Obnova šetališta Lazaro Kardenas koje povezuje blokove 45, 44 i 70, nakon pet decenija, započeta je u junu 2019. godine. Projekat kompletne rekonstrukcije podeljen je u tri faze, čija je ukupna vrednost oko 312 miliona dinara. Prva faza radova trajala je do marta prošle godine i tada je uređeno 13 hektara, dok se kraj kompletne rekonstrukcije očekuje 2022. godine.

NOVE KLUPE I ĐUBRIJERE

U PRVOJ fazi radova saniran je deo šetališta od centra Bloka 45 kod mesne zajednice do Save.

- Rekonstruisani su samo šetalište i prateći sadržaja uz šetalište. Postavljene su i nove klupe i đubrijere, a zasađena su stabla visokih i srednjih lišćara i četinarskog drveća. Travnjak je takođe obnovljen - rekli su nam ranije u JKP "Zelenilo-Beograd".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!