ZAGUŠENA I PREČICA KOD SC BANJICA: Građevinske mašine rade u Crnotravskoj ulici, Baštovanska i Paunova su zakrčene

S. B. MILOŠEVIĆ

03. 03. 2021. u 08:51

CRNOTRAVSKA ulica od Bulevara oslobođenja do Paunove, zatvorena je za saobraćaj zbog radova, a svi linije javnog prevoza preusmerene su na Baštovansku i Paunovu pri obilasku.

ЗАГУШЕНА И ПРЕЧИЦА КОД СЦ БАЊИЦА: Грађевинске машине раде у Црнотравској улици, Баштованска и Паунова су закрчене

Foto P. Milošević

Žitelji naselja Stepa Stepanović za izlazak sada biraju Bulevar Peka Dapčevića, odnosno Kumodrašku. Druga maršruta, kojom iz Crnotravske pokušavaju da prepreče u Bulevar oslobođenja je preko parkinga Sportskog centra Voždovac, pa se sada tu prave velike kolone i zastoji.

RADOVI U DUŽINI OD 850 METARA

EKIPE "RAS inženjeringa" prvo su zauzele delove Ulice Save Maškovića, odnosno tu neizgrađenu stranu. Radovi će se izvoditi na trasi dužine 850 metara, a postojeća veza biće proširena na profil sa po dve trake sa razdelnim ostrvom.

Projektom je predviđeno da ukrštanje Bulevara oslobođenja sa Crnotravskom i Ulicom Save Maškovića bude rekonstruisano u kružni tok.

Kada vozači dolaze iz pravca Save Maškovića i žele da se uključe u Bulevar oslobođenja, moraju da idu desno 200 metara, da naprave polukružno, pa tek onda da idu ka Baštovanskoj. Na semaforu, na uglu Baštovanske i Bulevara oslobođenja, gužva se lako napravi, a vozila u koloni idu i duž Baštovanske iz pravca Paunove. Ovom ulicom sada saobraća 13 linija javnog prevoza dok pre početka radova tuda nije išla nijedna.

PROJEKAT Deo Ulice Save Maškovića, Foto D. Milovanović

Zastoj se napravi i kod Tržnog centra "Banjica" na uglu Paunove i Baštovanske. Paunova je uska ulica i lako se zakrči čim neko parkira vozilo na trotoar nepropisno ili se zaustavi upalivši "sva četiri", posebno ispred Osnovne škole "Bora Stanković". Problem je i na uglu Paunove i Crnotravske, jer semafor na tom pravcu drži kratko zeleno svetlo, pa vozači ne stignu da se uključe levo i nastave ka VMA.

IZMENE NA LINIJAMA 27E, 33 I 48

TOKOM izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u Dragoslava Srejovića i Bulevaru despota Stefana, od 3. do 17. marta biće izmenjene trase linija 27E, 33 i 48. U prvoj fazi do 10. marta radovi su na kolovozu u Bulevara despota Stefana neposredno ispred zone raskrsnice sa Dragoslava Srejovića.

Zato će Dragoslava Srejovića na delu od Mitropolita Petra do Bulevara biti jednosmerna prema Bulevaru. Linija 27E u smeru prema Mirijevu 4 saobraćaće Bulevarom despota Stefana, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića i dalje redovno. Vozila sa linija 33 i 48 u smeru prema Kumodražu i Miljakovcu 3 ići će takođe ovuda, a onda kroz Mitropolita Petra i dalje redovno.

Vozačima autobusa zbog ovih izmena sada treba više vremena da stignu sa početne tačke do okretnice. Vreme potrebno da se obrne krug oko ovog kompleksa zgrada remeti im turažu, pa pokušavaju da ga nadoknade na drugim delovima trase.

- Iz Belog Potoka do centra grada mi treba oko sat i po u špicu! Autobusi mile, gužva je ujutru i popodne. Nadam se da će putari ubrzati radove i da pomeranja rokova neće biti - navodi Zaran M.

Foto I. Marinković

Samo nekoliko dana od početka radova na proširenju Crnotravske, parkiralište između stadiona FK Rad i Sportskog centra "Voždovac" postalo je nova prečica i saobraćajnica.

Iz Crnotravske vozila skreću desno ka parkingu ovog sportskog centra, kako bi stigli do Bulevara oslobođenja, odnosno kod OŠ "Filip Filipović". Neobeležen parking i loše ostavljena vozila onemogućavaju lagan prolaz vozačima. Pa se i tu za čas stvori kolona.

Ujedno, zastoj naprave i vozila koja pokušavaju da iz Crnotravske uđu na parking, ali i da izađu sa njega. Pošto auto školama parkiralište služi i kao poligon za obuku vozača, i ti automobili, odnosno mladi vozači katkad umeju da naprave kolaps.

Ulice Crnotravska i Save Maškovića će biti proširene kako bi konačno usko grlo rešilo, a saobraćajni zastoji na ovom delu smanjili. Direkcija je izvođača radova uvela u posao 23. decembra prošle godine. Rok za završetak je kraj juna 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)