INVESTITOR IZA BRAVE: Zbog gradnje mimo propisanih gabarita u Sazonovoj ulici 21 na Vračaru

M. S.

25. 02. 2021. u 07:52

INVESTITOR koji se oglušio o inspekcijska rešenja za gradnju stambenog objekta u Sazonovoj 21 na Vračaru priveden je juče i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

ИНВЕСТИТОР ИЗА БРАВЕ: Због градње мимо прописаних габарита у Сазоновој улици 21 на Врачару

Foto privatna arhiva

On je prvobitno dobio građevinsku dozvolu za jednostrano uzidan stambeno-poslovni objekat, ali je poslednjim nadzorom zatečena započeta gradnja četvrtog sprata.

U toku je donošenje rešenja za uklanjanje svih radova izvedenih suprotno tehničkoj dokumentacije.

Foto privatna arhiva

- S obzirom na to da ovi radovi nisu odobreni građevinskom dozvolom, ni tehničkom dokumentacijom koja je njen sastavni deo, gradilište je zatvoreno poslednji put 2. februara - navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

- O istom je obaveštena nadležna Policijska stanica u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji. Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv investitora istoga dana zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

APEL

SEKRETARIJAT za inspekcijske poslove apeluje na građane da izvode radove isključivo u skladu sa izdatim građevinskim dozvolama:

- Svako odstupanje od ovog pravila će se strogo sankcionisati.

Pre toga, inspekcija je izlazila na teren 28. novembra prošle godine i 4. januara ove godine i tada je zatvoreno gradilište, a investitoru dat rok od 30 dana za izmenu građevinske dozvole. Ipak, inspekcijska traka je skinuta i majstori su se vratili na gradilište. Prvom osnovnom javnom tužilaštvu poslata je dopunjena prijava protiv investitora nakon poslednjeg zatvaranja spornog gradilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri