CEVI KOD BUBANJ POTOKA: Izgradnja regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac napreduje planiranom dinamikom, mašine bez zastoja

Š. Marović

09. 02. 2021. u 06:47

IZGRADNjA regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u prestonici, napreduje planiranom dinamikom.

ЦЕВИ КОД БУБАЊ ПОТОКА: Изградња регионалног водовода Макиш - Младеновац напредује планираном динамиком, машине без застоја

Foto Beoinfo

Trenutno se izvode radovi na 400 metara vodovodne mreže u blizini auto-puta kod Vrčina, koja će biti spojena sa već izgrađenim delom i nastavljena na 5,5 kilometara mreže koja vodi prema robnoj kući "Ikea" u blizini Bubanj potoka.

- Opština Grocka je jedna od retkih u Srbiji koja nema stabilno snabdevanje pijaćom vodom - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče sa predsednikom opštine Draganom Pantelićem obišao radove.

Foto Beoinfo

- Naš posao je da rešimo taj problem. Kada je 2013. godine Direkcija za građevinsko zemljište obnovila ovaj projekat, radovi su bili zaustavljeni kod Zučke kapije. U narednih nekoliko godina grad ulaže više od 50 miliona evra i gradi više od 60 kilometara vodovodne mreže.

SVE GOTOVO 2023.

ŠESTA etapa izgradnje regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac biće pripajanje na vodovodnu mrežu naselja Umčari, Pudarci, Kamendol i Dražanj. Tender će, prema najavama, biti raspisan u julu, dok će radovi trajati 18 meseci.

Do 2023. godine biće urađeno oko 19 kilometara vodovodne mreže, a u okviru poslednje faze biće završen i rezervoar u Mladenovcu.

Na taj način će prvo Grocka, a potom Sopot i Mladenovac dobiti stabilno vodosnabdevanje, a radnici JKP "Vodovoda" u ovom trenutku radi na izgradnji mreže u naselju Leštane.

PLANOVI Vesić sa saradnicima, Foto Tanjug

- Raspisan je tender za izgradnju vodovodne mreže u Ritopeku, pa će do novembra čitav stari deo tog naselja, kao i delovi novog biti pokriveni - uverava Vesić. - Istovremeno raspisujemo tender za izgradnju vodovoda u višim delovima Ritopeka, a dužina kompletne mreže u tom naselju iznosi oko 15 kilometara. Prva faza podrazumeva izgradnju oko sedam, a druga oko osam kilometara.

U februaru će biti raspisan tender i za izgradnju odvojaka vodovodne mreže prema Grockoj i Vrčinu. Tu će biti postavljeno oko 18 kilometara priključaka, šest rezervoara i tri crpne stanice.

Radovi će trajati oko devet meseci, pa će ova naselja imati stabilno vodosnabdevanje do marta 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri