VELIKE PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Busplus odlazi u istoriju, stiže Beogradska kartica, evo kakve povoljnosti donosi!

Tanjug

02. 01. 2021. u 14:33

GRAD Beograd je pre nekoliko dana raspisao tender za izbor novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog gradskog prevoza, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je jedan od uslova da se nova kartica ne koristi samo za javni prevoz već i za ostvarivanje raznih pogodnosti.

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Бусплус одлази у историју, стиже Београдска картица, ево какве повољности доноси!

Foto N. Fifić

Vesić je pojasnio da će se nova kartica, koja će izgledati slično kao Busplus kartica, zvati Beogradska kartica, a da će građani sa njom moći da plaćaju javni prevoz, ali i da dobijaju popuste prilikom ulaska u muzeje, pozorišta, na gradske bazene, plaćanja infostana i drugih gradskih dažbina...

- Razgovaraćemo sa ugostiteljskim i drugim maloprodajnim objektima da i oni daju popuste za Beogradsku karticu i na taj način omogućimo ljudima da sa tom karticom dobijaju dodatne benefite - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da su u tenderu tražili i da se omogući dopuna novca na kartici putem reciklaže.

- Krećemo u potpuno nov sistem reciklaže i separacije otpada u gradu. Radimo 17 reciklažnih dvorišta i postavićemo automate širom grada na kojima će građani moći da ubacuju PET ambalažu. Umesto da dobijaju novac za tu ambalažu, moći će da prislone karticu i dopune je novcem koji će koristiti za javni prevoz ili neke druge popuste koje će ostvarivati sa njom - dodao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Aleks75010

02.01.2021. 15:27

Odlična ideja da kartica za prevoz bude multifunkcionalna naročito što se tiče dobijanje kredita kroz dostavljanje/reciklažu stare plastične ambalaže. Video sam sličan sistem u inostranstvu gde se u supermarketima primaju stare plastične flaše i za to se dobija novac koji može da se troši u tom supermarketu. Samo se nadam da če tu novu Bus karticu napraviti neka Srbska IT firma ( ali po mogučnosti da ne bude namešten tender za Kokezu i kuma Petrovića i njemu sličnim ) jer u Srbiji imamo genijalce u IT i bilo bi šteta da Srbi ne budu vlasnici svoje sudbine.

Sandra

02.01.2021. 16:05

Sve je to lepo, samo će nam tražiti da bacimo važeće BUS plus kartice i platimo nove kartice i tako će nam ponovo uzeti pare. Što se benefita tiče, to je na dobrovoljnoj bazi i od toga nema ništa. Tako su nam obećavali kule i gradove sa senijorskom karticom koja je neupotrebljiva i koju izjeda prašina.

zorba

02.01.2021. 16:20

Opet lopovluk u najavi! Zasto se naplata karata ne vrati u nadlznost GSP-a? Sve drugo je namestanje posla privatniku i cerupanje gradskog preduzeca!

Lara

04.01.2021. 08:25

Svaka vlast odma menja karte za prevoz hahaha to je najbitnije kao da nema vaznijih stvari u GSP-u voze nas vozaci koji su otisli u penziju jos u proslom veku uzas.

Lena

04.01.2021. 08:38

Najbolji način plaćanja je bila karta za više vožnji, takozvana "pantljičara". To je bilo super za sve nas koji dolazimo.povremeno u Beograd. A takvih je dosta. Evo npr, moja ćerka i ja dođemo s vremena na vreme, odemo do nekih tržnih centara i odakle meni bus plus. Dnevna karta je preskupa, za nas dve to je stvarno mnogo. Učinite da prevoz bude povoljniji i jednostavniji i biće bolje svima. Samo nešto nivo uvodite a sve je gore i gore. Pidignete cene u nebesa, pa naravno da neće niko da vam plati. Kada bi bilo jednostavnije i jeftinie, svi bi plaćali.