KORONA USPORILA I DEDA MRAZA: Dodela tradicionalnih prazničnih poklona (ni)je izostala ovog decembra (FOTO)

J. GOČANIN

26. 12. 2020. u 16:15

TRADICIONALNA dodela besplatnih novogodišnjih paketića, uprkos epidemiji virusa korona, odražaće se u pojedinim beogradskim opštinama.

КОРОНА УСПОРИЛА И ДЕДА МРАЗА: Додела традиционалних празничних поклона (ни)је изостала овог децембра (ФОТО)

Foto: V. N.

Tako roditelji vračarskih mališana svakog dana od 8.00 do 17.00, do 30. decembra, mogu preuzeti vaučere za slatke poklone u galeriji GO Vračar, koji se dodeljuju u sali Opštine.

Deda Mraz ove godine, takođe, svraća i u GO Zvezdara, gde će paketiće za praznike dobiti sva deca koja još nisu pošla u školu, kao i mališani koji su u sistemu socijalne zaštite, a imaju prebivalište na ovoj prestoničkoj opštini. Najmlađi Zvezdarci će slatke pakete dobiti nakon Božića, odnosno moći će da ih preuzmu u vrtićima 11, 12. i 13. januara. Roditelji dece koja ne pohađaju vrtiće treba da ih prijave na broj Opštine.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić posetio je juče bolnicu za pedijatriju "Dr Olga Popović Dedijer" KBC Zvezdara i načelniku bolnice primarijusu dr Vojislavu Lekiću uručio 40 paketića za najmlađe pacijente na bolničkom lečenju.

Dodela slatkih poklona počela je i u zgradi Opštine Savski venac i obavljaće se svakog radnog dana od 8.00 do 18.00, do 30. decembra, dok će se tokom predstojećeg vikenda vršiti od 9.00 do 15.00 u Dečjem kulturnom centru "Majdan" i Mesnoj zajednici "Slobodan Penezić Krcun".

U GO Grocka, darivanje počinje danas, a trajaće do 30. decembra, svakog dana od 10.00 do 17.00.

RADOST ZA DEVETORO VASILIJEVIĆA

Foto: V. N.

DEVETORO mališana iz porodice Vasilijević dobilo je juče od predsednika Gradske opštine Rakovica Miloša Simića novogodišnje paketiće. Oni sa majkom Jelenom i ocem Strahinjom stanuju u naselju Straževica, i uzrasta su od četiri meseca do 13 godina. Ova bogata porodica broji petoricu dečaka i četiri devojčice.

Za sve mališane, predsednik Simić obezbedio je paketiće i druge poklone, koje im je uručio, uz želju da u miru, zdravlju i veselju provedu predstojeće novogodišnje i božićne praznike. On je istakao da su Vasilijevići primer kako funkcioniše jedna velika složna porodica. ( G. N.)

S druge strane, slatki pokloni neće usrećiti najmlađe sugrađane Novog Beograda, Čukarice, Rakovice i Surčina.

- Opština Novi Beograd ove godine, nažalost, odlučila je da, prvi put posle osam godina, ne organizuje podelu novogodišnjih poklona zbog pandemije virusa korona, jer ćemo poštovati sve mere i preporuke Kriznog štaba, kao i Gradskog štaba za vanredne situacije - rekli su ranije za "Novosti" u GO Novi Beograd.

Iz Gradske opštine Čukarica pojasnili su da je zbog epidemije kovida 19 budžet Opštine umanjen i zato neće biti u mogućnosti da obezbede paketiće, dok iz Rakovice, takođe, kažu da je pandemija uzrok izostanka poklona, ali će pojedini ipak dobiti paketiće.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)