JAKO VAŽNO U TEŠKIM VREMENIMA: „Novogodišnja kutija” i ove godine donosi paketiće za 1.000 mališana

Novosti onlajn

23. 12. 2020. u 21:41

HILjADU mališana beogradskih vrtića iz porodica slabijeg materijalnog stanja dobilo je danas novogodišnje poklon-paketiće u okviru humanitarne akcije „Novogodišnja kutija”.

ЈАКО ВАЖНО У ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА: „Новогодишња кутија” и ове године доноси пакетиће за 1.000 малишана

Foto: Grad Beograd

Projekat su realizovali Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u saradnji sa „Credit Agricole” bankom, „Dexy Co” i Bankom hrane Beograd.

Sekretar Slavko Gak istakao je da je u ovoj teškoj godini jako važno da se deci, osim ljubavi i pažnje, pošalje i poruka da je u ovim danima najvažnija njihova bezbednost i očuvanje zdravlja.

– Već više od decenije „Novogodišnja kutija” mami osmehe deci i veliko hvala partnerima koji već godinama prepoznaju značaj ove akcije i onima koji su se priključili i doprineli tome da, uprkos epidemiji virusa korona, Vila Dobrila i ove godine dođe do dece, iako nažalost bez novogodišnje predstave zbog njihove bezbednosti – rekao je Gak.

On je istakao da je „Novogodišnja kutija” jedan od najdugovečnijih projekata humanitarnog karaktera u kome Grad Beograd učestvuje, te da posebno teške godine, kakva je ova, zahtevaju još veće angažovanje svih u društvu u pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Raško Tomašević, direktor Divizije za marketing i komunikacije „Credit Agricole” banke istakao je da su u ovoj banci jako ponosni na akciju „Novogodišnja kutija”, koja se uspešno realizuje od 2009. godine i čiji je inicijator ova banka.

– Višegodišnje trajanje akcije dokaz je značaja koji ovaj projekat ima upravo u podršci porodicama koje se susreću sa socijalnim i drugim izazovima i podizanju svesti društva o potrebi uključivanja svih koji mogu da pomognu – rekao je Tomašević.

Atila Kiš, generalni direktor kompanije „Dexy Co”, koja se ove godine uključila u akciju donacijom igračaka za mališane, rekao je da je ovo plemenit način da se mališanima ulepšaju praznici.

– Srećni smo što smo deo ove plemenite inicijative sa dugom tradicijom. Ovo je način da pomognemo, mnogima ulepšamo predstojeće praznike, ali i da mališanima zahvalimo za svu ljubav, radost i poverenje koje nam pružaju odrastajući uz nas i naše igračke – rekao je Kiš.

Tokom svih ovih godina, putem humanitarne akcije „Novogodišnja kutija” podeljeno je više od 16.000 paketića mališanima u Beogradu iz porodica slabijeg materijalnog statusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)