PALMOTIĆEVA OTVORENA ZA VOZILA: Pušten saobraćaj obnovljenim delom kolovoza, radovi se nastavljaju

S. VIDAČKOVIĆ

22. 12. 2020. u 06:47

OBNOVLjENI deo kolovoza na uglu ulica Palmotićeve i Hilandarske pušten je u ponedeljak u saobraćaj, a vozači na raskrsnici sa Džordža Vašingtona mogu da skrenu desno ili levo ali ne i da nastave ulicom Milana Kašanina ka Bulevaru despota Stefana.

ПАЛМОТИЋЕВА ОТВОРЕНА ЗА ВОЗИЛА: Пуштен саобраћај обновљеним делом коловоза, радови се настављају

Saobraćajnica je popločana kockama

Prilikom rekonstrukcije skvera na uglu Palmotićeve i Hilandarske, obe saobraćajnice pomerene su malo udesno. Rekonstruisani kolovoz nije asfaltiran, već je popločan kockama sve do Džordža Vašingtona, a od trotoara je odvojen stubićima.

Iako su gradski čelnici najavljivali da će radovi na ovom skveru biti završeni do kraja godine, deluje da će pešačka oaza još dugo biti nedostupna sugrađanima. Iza ograđenog dela, gde bi na proleće trebalo da bude spomenik slovenačkom lingvisti Jerneju Kopitaru, sada se nalazi gomila kocki, koje tek treba da budu postavljene. Ostaci materijala, cevi i stiropora nalaze se oko stabala drveća, tako da ceo potez izgleda neuredno i nedovršeno.

Hilandarska ulica je tokom jula pomerena udesno, zbog boljeg uliva u Palmotićevu. U avgustu su napravljene kaskade, a popločavanje je počelo tokom prvih novembarskih dana.

Kako nam je ranije objasnio glavni gradski urbanista Marko Stojčić, radovi na ovoj lokaciji odužili su se zbog potrebe prilagođavanja idejnog rešenja terenu. Zbog podzemnih instalacija koje su pronađene tokom raskopavanja, arhitekte su morale da neznatno izmene rešenje ovog platoa. Po završetku radova, ceo ovaj prostor dobiće formu velikog platoa.

IDEJNO REŠENjE ROKA ŽNIDARŠIČA

MAJSTORI rade i prekoputa, na sređivanju ugla Dalmatinske i Džordža Vašingtona. Kako je najavljeno, ovaj skver imaće fontanu, mesta za sedenje, a biće pogodan i za vožnju skejtborda. Uređenje platoa na ovom potezu radi se prema idejnom rešenju Roka Žnidaršiča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024