PROGOVORILI I SEMAFORI: Pojedini svetlosni uređaji zamenjeni u sklopu novog sistema

S. B. M.

20. 12. 2020. u 06:50

"PAMETNI" semafori polako niču svuda u gradu, a svetlosni uređaji na Trgu Nikole Pašića, u Dalmatinskoj i Cvijićevoj počeli su i da govore.

ПРОГОВОРИЛИ И СЕМАФОРИ: Поједини светлосни уређаји замењени у склопу новог система

Foto V. Danilov

Tako, građane obaveštavaju da pritisnu taster na semaforu kako bi uređaju dali znak da čekaju i kako bi se pojavilo zeleno svetlo za pešake.

- Molimo vas stisnite taster - govori semafor, a zbunjeni Beograđani dižu glave u neverici. Ova nova funkcija uređaja upotrebljena je kako bi se sugrađanima skrenula pažnja na male sprave prikačene na semafore, koje pojedini ne primećuju, a drugi se čude.

ZATVORENA GRČIĆA MILENKA

TOKOM radova na izgradnji kanalizacione mreže, od danas do 27. decembra za saobraćaj će biti zatvorena ulica Grčića Milenka, na deonici od Pašmanske ulice do Belimarkovićeve ulice. Ujedno, menja se i režim saobraćaja u tunelu Straževica, pa će se do 23. decembra saobraćaj u tunelu odvijati jednom stranom uz naizmenično propuštanje semaforskom signalizacijom ispred tunela.

Sekretarijat za saobraćaj odavno je počeo sa radovima na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Beogradu, a nedavno su u sklopu toga zamenjeni uređaji u Dečanskoj ulici do Bulevara despota Stefana. Nova svetlosna signalizacija postavlja se i u Ulici Jurija Gagarina.

Ipak, na svim mestima gde bi trebao da pređu ulicu, sugrađani kao da ne primećuju tastere, nerviraju se što semafor drži dugo zeleno svetlo za vozila, pa neretko pretrčavaju ulicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna