O RASPODELI IZ KASE ODLUČUJU GRAĐANI: Prestoničke opštine pozivaju stanovništvo da kreira budžet

M. STANOJKOVIĆ

21. 11. 2020. u 11:20

OSIM gradskog budžeta za 2021. godinu, Beograđani će moći da "kreiraju" i opštinski. Gotovo sve gradske opštine već su omogućile građanima da putem formulara daju predloge, pa će shodno pristiglim željama građana korigovati namenu novca iz opštinske kase.

О РАСПОДЕЛИ ИЗ КАСЕ ОДЛУЧУЈУ ГРАЂАНИ: Престоничке општине позивају становништво да креира буџет

Foto V. Danilov

I Opština Voždovac je na svom sajtu postavila formular putem kojeg Voždovčani mogu da doprinesu uređenju svog kraja.

- Pozivamo vas da se aktivno uključite u kreiranje i donošenje odluka, u pristup lokalnim finansijama i definisanje prioriteta - navode u GO Voždovac.

- Ideje bi trebalo da se odnose isključivo na potrebe koje su u nadležnosti lokalne samouprave. Stanovnici gradskog dela predloge u pisanoj formi mogu dostaviti u pisarnicu GO Voždovac, Ustanička 53, ulaz sa desne strane, radnim danima od 8.00 do 16.00.

A iz podavalskih mesta u prostorijama svoje mesne zajednice radnim danima od 8.00 do 16.00 časova. Upitnik se može preuzeti na sajtu Opštine i dostaviti elektronskim putem na adresu:

anketa.budzet@vozdovac.rs.

DA SE GRADI I RADI PO TVOM

BEOGRAĐANIMA je dostupan i formular na sajtu Grada u odeljku "Da se gradi i radi po tvom" koji će moći da popune do 28. novembra. Na ovom formularu građani treba da popune osnovne kontakt informacije i obrazlože poredlog i navedu tačnu lokaciju za koju šalju.

I stanari zgrada u Naselju vojvode Vlahovića, okupljeni u Udruženju "Moje naselje", već su izdvojili predloge koje će uputiti. Njihove sugestije moraju da stignu na dve adrese, budući da se njihovo naselje delom nalazi na Opštini Voždovac i delom na Opštini Zvezdara.

- Ima jedan prostor ispod buduće škole, za koji znamo da je u vlasništvu Opštine Voždovac - navode u Udruženju "Moje naselje". - Trenutno su ga uzurpirali pojedini stanari, a na tom delu bi moglo da se napravi neki park, igralište. Predlog ćemo uputiti Opštini Voždovac, jer na tom delu nemamo nijednu zelenu površinu. Takođe, imamo probleme sa nedostatkom parkinga i brojne druge sa kojima se borimo.

Formular je podeljen po sektorima, tako da iz domena komunalne delatnosti, građani mogu da prijave komunalni otpad, probleme sa vodovodom i kanalizacijom. Moći će da daju sugestije kada je reč o asfaltiranju, rekonstrukciji školskih objekata, ambulanti, domova za stare...

Opština Vračar dala je preciznije ponuđene projekte građanima, pa će iz svake oblasti moći da izaberu šta misle da treba da bude prioritet Opštine. Iz oblasti stanovanja moći da biraju između rekonstrukcije fasada, sređivanja unutrašnjosti, zamene ulaznih vrata. Iz domena zaštite životne sredine na raspolaganju su ulaganje u eko-patrolu, edukacija dece ili saradnja kroz projekte sa drugim gradskim službama.

Predloge Zvezdarci mogu da šalju do 23. novembra na mejl finansije@zvezdara.org.rs ili da donesu u Opštinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri