NOVI ROK KRAJ 2020: Kompletni radovi obnove na Savskom keju nisu gotovi, dok je šetalište otvoreno pre dva i po meseca

Š. Marović

14. 11. 2020. u 11:22

IAKO je Savski kej, na potezu od Brankovog mosta do Beton hale, svečano otvoren 1. septembra, radovi na kompletnom uređenju nisu privedeni kraju.

НОВИ РОК КРАЈ 2020: Комплетни радови обнове на Савском кеју нису готови, док је шеталиште отворено пре два и по месеца

Građevinski materijal je svuda po keju / Foto M: Anđela

Neimari su pre nekoliko dana, posle višenedeljnog zastoja, počeli da popločavaju deo ispred i oko zgrade Kapetanije, a kocke treba da se ugrade i ispod Brankovog mosta, gde se šetalište spaja sa već urađenim u okviru kompleksa "Beograd na vodi". Za radove u smanjenom kapacitetu, kriva je - korona.

- Radovi su tokom ove godine izvođeni smanjenim kapacitetom zbog virusa korona i pratećih propisanih epidemioloških mera - kažu, za "Novosti, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. - U toku su završni radovi na popločavanju manjih površina kod zgrade Kapetanije i Brankovog mosta, kao i radovi na uklapanju Savskog keja sa Karađorđevom ulicom, a završetak svih radova planiran je do kraja godine. Kao što je najavljeno, do 1. septembra je popločan plato od Brankovog mosta do Beton hale i građanima je omogućeno da koriste ovaj deo šetališta.

Ipak, ostaje i dalje nejasno zašto se završetak relativno manjih celina toliko prolongirao i zašto danima na terenu radnika nema, u šta su se juče i reporteri "Novosti" uverili. Takođe, primetno je da su građevinski materijal i palete sa kockama razbacane na još uvek nezavršenom gradilištu, što ga dodatno čini neurednim.

- Kada se i taj deo uredi, kej će biti na ponos svih Beograđana. Ipak, radovi su trebalo već da budu gotovi, jer ovaj materijal i nezavršeno popločavanje ruži kompletan utisak.

Od sugrađana, ali i svih koji svakodnevno šetaju uz obalu Save, najviše primedaba došlo je zbog nedostatka kanti za smeće, jer na celom potezu postoji samo jedna đubrijera!

- Takođe, završena je biciklistička staza koja je sada u upotrebi, a čitav prostor će do kraja godine biti opremljen projektovanim urbanim mobilijarom, uključujući i đubrijere - uveravaju iz Direkcije.

Radovi bi do kraja godine trebalo da se okončaju i na manjem delu ispod Brankovog mosta, gde će se prema planu nalaziti stajalište za bicikla.

SPOMENIK NA PROLEĆE

KAKO je za naš list ranije rekao glavni gradski urbanista Marko Stojčić, Savski kej će biti kompletiran kada na proleće bude postavljen spomenik Diani Budisavljević. Pozicija na šetalištu gde će se nalaziti monument je završena, pa se sada čeka izrada biste austrijske dobrotvorke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere