SRUŠEN ZID UZ CVIJIĆEV MUZEJ: Posle mesec dana uklonjena je nelegalna nadogradnja u Ulici Jelene Ćetković

M. S.

11. 11. 2020. u 08:51

NELEGALNA nadogradnja na zgradi "Grafičke industrije" u Ulici Jelene Ćetković 3 na Starom gradu, koja je tokom jula meseca izrasla pored Muzeja Jovana Cvijića, napokon je srušena.

СРУШЕН ЗИД УЗ ЦВИЈИЋЕВ МУЗЕЈ: После месец дана уклоњена је нелегална надоградња у Улици Јелене Ћетковић

Nadziđivanjem je narušena ambijentalna celina / Foto M. Anđela

Rušenje zida bez građevinske dozvole počelo je krajem septembra, a posle rada bagera, ostale su samo zidine starog zdanja.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", zid koji se naslanjao celom dužinom na dvorište Muzeja Jovana Cvijića sravnjen je, a unutrašnji radovi takođe su nestali pod bagerom. Gradilište je međutim, sada zatrpano ciglama i ostacima građevine, dok je prednji deo kuće ostao netaknut. Sa dvorišne strane zdanje je ostalo otkriveno. Nije poznato da li će investitor kuću morati da vrati u prvobitno stanje, s obzirom na to da je imao dozvolu samo za adaptaciju.

Investitor je imao rešenje samo da uradi investiciono održavanje i zameni krov uz poštovanje postojećih gabarita, ali je inspekcija nakon izlaska na teren utvrdila da se nije držao dozvole. Zbog ovih radova, Muzej Jovana Cvijića zatvoren je za posetioce, jer nije bilo bezbedno da se prolazi kroz dvorište.

Kako su nam ranije rekli u Muzeju grada, investitor je kontramerama narušio ambijentalnu celinu Kopitareve gradine, koja je pod zaštitom. Prema rečima nadležnih iz muzeja, tada je srušen autentični zid koji je oštetio pomoćni objekat Muzeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOGAT PROGRAM U BEOGRADU: Tokom vikenda u gradu će biti organizovane brojne manifestacije za sve generacije