VOZILA NA TROTOARU: Žitelji ulice Miloša Bandića u Zemunu godinama se bore sa bahatim vozačima

S. V.

07. 11. 2020. u 13:22

TROTOARI u zemunskoj ulici Miloša Bandića zakrčeni su automobilima, iako na početku saobraćajnice postoji znak za zabranjeno parkiranje.

ВОЗИЛА НА ТРОТОАРУ: Житељи улице Милоша Бандића у Земуну годинама се боре са бахатим возачима

Foto privatna arhiva

Zemunci koji svakodnevno ovuda prolaze zabrinuti su za svoju bezbednost jer se, zbog zaposednutih ivičnjaka, moraju kretati po kolovozu.

Ogorčeni sugrađani obraćali su se nadležnima, ali bez mnogo uspeha. Za bahate vozače, koji tu svakodnevno parkiraju iako znaju da je zabranjeno, još nije napisana nijedna kazna.

- Svakodnevno rizikujemo da nas nešto zgazi - priča Nataša Đ., koja živi u blizini. - Proći tom ulicom je pravi veleslalom. Trotoari zauzeti, a po kolovozu jure kao ludi! Apelujemo na sve vozače da se urazume i da nama, pešacima omoguće prolaz trotoarom, a nadležne da preventivno deluju, kako neko ne bi stradao.

Zemunci kažu da je problem nastao pre desetak godina. Do tad je Ulica Miloša Bandića bila jednosmerna ali je, zbog radova u centru opštine, doneta privremena odluka da ova saobraćajnica postane dvosmerna. Kada je rekonstrukcija završena, odluka nije poništena, bez obzira na brojne molbe i zahteve ljudi koji žive tu, pa se ovom saobraćajnicom i danas vozi u oba pravca. Pešaci ne mogu da prođu čak ni između automobila i zida, jer su vozači prednje delove vozila bukvalno "zalepili" za objekte. Dok god ova ulica ne bude u sistemu "Oko sokolovo", i dok na adrese bahatih vozača ne stignu novčane kazne zbog nepropisnog parkiranja, pešaci će i dalje morati da imaju "oko sokolovo" dok koračaju kolovozom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati