VANDALE SAMO OPOMINJU: Od početka godine u stambenim objektima u Mileve Marić Ajnštajn komunalna milicija intervenisala 60 puta

S. V.

26. 10. 2020. u 09:32

U SOCIJALNIM stanovima, odnosno u bloku u novobeogradskoj Ulici Mileve Marić Ajnštajn na brojevima 2, 4 i 6 koji je potpuno higijenski i građevinski zapušten i uništen, još dugo će vladati nered, prljavština i buka.

ВАНДАЛЕ САМО ОПОМИЊУ: Од почетка године у стамбеним објектима у  Милеве Марић Ајнштајн комунална милиција интервенисала 60 пута

Stanovi su dati na korišćenje invalidima i romskim porodicama / Foto I. Marinković

Ako je suditi prema "sankcijama" nadležnih, mukama ogorčenih stanara o kojima su "Novosti" pisale pre nekoliko dana ne nazire se kraj.

Kako su nam rekli u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, od početka godine do danas, u ovom bloku, gde romske porodice prave haos, bilo je ukupno 60 intervencija, koje su se uglavnom odnosile na buku.

- Primljeno je ukupno 55 prijava, a izvršeno je i pet samostalnih postupanja - navode, za naš list, iz Gradske uprave. - Najveći broj prijava, njih 41, odnosio se na narušavanje komunalnog reda bukom iz stana. Pet prijava je bilo za prljanje objekata i javne površine, odnosno puta i ulice. Po tri prijave su se odnosile na kućne ljubimce i zaštitu životne sredine, kao što je dim. Prilikom navedenih kontrola, izdato je šest prekršajnih naloga, izvršena su tri prosleđenja nadležnom organu radi preuzimanja mera iz njihove nadležnosti. Takođe, izdata su dva usmena naređenja i četiri upozorenja.

Unutrašnjost zgrada na pomenutim ulazima, koje je 2012. godine Grad predao na korišćenje izbeglicama, invalidima i pojedinim romskim porodicama je u, blago rečeno, katastrofalnom stanju. Reporteri "Novosti" su obišli ove petospratnice, a od podruma do poslednjeg nivoa, ne postoji ni metar zgrade koji nije uništen ili bar uprljan. Osim nehigijenskih i nedostojnih uslova za život, očajni i ogorčeni stanari nam kažu da se osećaju nebezbedno.

 Foto I. Marinković

NOVČANE KAZNE SAMO NA PAPIRU

IZ SEKRETARIJATA za komunalne i stambene poslove podsetili su nas na Odluku o propisanim pravilima ponašanja vlasnika posebnih delova zgrade, kao i na zabranjene radnje u zajedničkim prostorijama. Odredbama su propisane i novčane kazne, koje očigledno, postoje samo na papiru, ali ne i u novobeogradskom getu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)