RADIJATORI IM LEDENI OD POČETKA GREJNE SEZONE: Evo kada počinje grejanje građanima koji su nedelju proveli u hladnim stanovima

S. Vidačković

24. 10. 2020. u 08:48

РАДИЈАТОРИ ИМ ЛЕДЕНИ ОД ПОЧЕТКА ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ: Ево када почиње грејање грађанима који су недељу провели у хладним становима

Foto: I. Marinković

STANARI Ulice Dragiše Brašovana 46 - 60 na Bežanijskoj kosi nisu osetili tople radijatore od početka grejne sezone. Domovi su im hladni još od prošle nedelje, kada je zvanično startovao sistem daljinskog grejanja, a sve zbog kvara na sekundarnom toplovodu.

Ekipe JKP "Beogradske elektrane" juče su intervenisale na ovoj lokaciji, pa se očekuje da domovi u ovoj ulici budu topli već danas.

Prema rečima Bore Cokića, koji živi u u Dragiše Brašovana, žitelji su danima pokušavali da stupe u kontakt sa dispečerskim centrom, ali nisu uspeli.

- Celu prošlu nedelju, kada su temperature bile mnogo niže, proveli smo u hladnim domovima - kaže naš čitalac.

Kako su, za "Novosti" potvrdili iz JKP "Beogradske elektrane", potrošačima iz Ulice Dragiše Brašovana biće umanjeni računi za dane kad nisu imali grejanje.

- Očekuje se da potrošači iz pomenutih objekata grejanje dobiju danas u jutarnjim časovima - navode iz "Beogradskih elektrana". - Jedino u slučaju neplaniranih i nepredviđenih radova, kvar će biti otklonjen najkasnije tokom vikenda.

Na drugoj strani grada, u Ulici Radovana Simića Cige na Medakoviću, od broja 17 do 23, slična situacija. Potrošači su još u utorak prijavili dispečerskom centru da nemaju grejanje. Kako nam je rečeno iz "Beogradskih elektrana", njihova terenska ekipa istog dana ustanovila je da se predajna stanica ne snabdeva toplotnom energijom zbog gubitka vode na mreži.

Kao i na prethodnoj lokaciji, i sugrađanima koji žive u Ulici Radovana Simića Cige na Medakoviću računi će biti umanjeni za dane u kojima nije bilo isporuke toplotne energije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)