U ŠTRAJK ZBOG DIREKTORA: Nezadovoljstvo kolektiva Osnovne škole "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu ne jenjava, najavljena radikalizacija protesta

J. D.

22. 10. 2020. u 11:33

У ШТРАЈК ЗБОГ ДИРЕКТОРА: Незадовољство колектива Основне школе Иво Андрић на Канаревом брду не јењава, најављена радикализација протеста

Foto privatna arhiv

NEZADOVOLJSTVO izborom direktora u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu ne jenjava. Kolektiv škole najavio je za petak štrajk upozorenja skraćivanjem poslednjeg časa u prvoj smeni i prvog časa u drugoj.

Takođe, u toku jučerašnjeg dana, kolektiv je uputio otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, u kojem su izrazili svoje nezadovoljstvo izborom direktorke.

Početkom prošle nedelje savetu roditelja stigao je odgovor ministra Mladena Šarčevića, na dopis koji su poslali početkom septembra, u kome se navodi da će naložiti inspekcijski nadzor u školi, s obzirom na to da je u podnesku navedeno da trenutna situacija onemogućava normalni rad.

Takođe, Šarčević je tom prilikom istakao da zakon ovlašćuje ministra da za v. d. direktora imenuje lice koje ispunjava zakonske uslove, ali ga ne obavezuje da na to mesto postavi kandidata koji je zaposlen u kolektivu, niti lice koje je dobilo većinsku podršku kolektiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)