NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE RUSA KOJI SU POGINULI ZA SRBIJU: Grad Beograd pamti heroje crvenoarmejce postradale kod Vaznesenjske crkve

Novosti online

19. 10. 2020. u 13:13

PRE tačno 76 godina, tokom borbi za oslobođenje Beograda, 28 heroja Crvene armije je postradalo prilikom juriša na nemački bunker, koji se nalazio nasuprot ulazne kapije Vaznesenjske crkve. Obeležavanju godišnjice njihove pogibije će prisustvovati i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

НИКАД ОБЈАВЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ РУСА КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ ЗА СРБИЈУ: Град Београд памти хероје црвеноармејце пострадале код Вазнесењске цркве

Foto: Novosti

Danas su na tom mestu izložene fotografije tela poginulih crvenoarmejaca, koji su preživeli horore istočnog fronta da bi skončali za našu slobodu.

Kao što možete videti na potresnim fotografijama iz zbirke Muzeja Grada Beograda, tela junaka koji su pali za slobodu svoje srpske braće su bila položena u porti Vaznesenjske crkve.

Jedinica Crvene armije čiji su borci poginuli je imala zadatak da se iz ulice Kneza Miloša probije prema Savskom mostu kroz ulicu Admirala Geprata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna