POGLEDOM UPRAVLJAJU KAMEROM Olakšano učenje akademcima sa hendikepom

B.B.

01. 10. 2020. u 14:59

STUDENTI sa hendikepom, koji borave u domu "Mika Mitrović" u Beogradu, imaće mnogo bolje uslove za učenje.

ПОГЛЕДОМ УПРАВЉАЈУ КАМЕРОМ Олакшано учење академцима са хендикепом

Foto: Studentski centar Beograd

Studentski centar "Beograd", je opremio modernu elektronsku učionicu za slepe i akademce sa invaliditetom, koji su, prvi put, dobili dobili moderna učila koja će im olakšati savladavanje gradiva. Narednih dana studenti će biti obučeni za korišćenje opreme.

Foto: Studentski centar Beograd

 

Prema rečima Radoslava Đorovića, upravnika Doma "Mika Mitrović", učionica je, pre svega, namenjena slepim i slabovidim osobama, ali je mogu koristiti i studenti koji su u kolicima ili imaju druge fizičke invaliditete. On ističe da se dobijena nastavna sredstva ne postoje ni na fakultetima, tako da će studenti imati odlične uslove za rad.

Foto: Studentski centar Beograd

 

- Studenti su dobili skener koji skenira tekst iz knjige i prenosi ga na računar, a oni slušaju uz pomoć slušalica - navodi Đorović. - Tu su i naočare za bežično upravljanje računarom, kamera koja reaguje na pogled, podesiv sto za studente u kolicima, računar sa softverom koji može tekst sa srpskom da prevede na bilo koji jezik. U učenju će im pomagati i miš na ugriz, za studente koji ne mogu da pomeraju ruke, ni glavu.

Foto: Studentski centar Beograd

 

U domu "Mika Mitrović" živi 200 studenata, od kojih je 27 sa hendikepom. Među njim je 13 u invalidskim kolicima i sa njim stalno borave i pratioci, uglavnom, neko iz porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni