OBNOVA STEPENIŠTA ŠTO PRE: Nedavno se muškarac (60) okliznuo i završio u Urgentnom centru

A. VOJINOVIĆ

14. 09. 2020. u 11:40

STEPENIŠTE sa plavom ogradom na Banovom brdu, koje spaja stanovnike ovog naselja i Čukaričke padine koji svakodnevno koriste ovu prečicu, videlo je i bolje dane.

ОБНОВА СТЕПЕНИШТА ШТО ПРЕ: Недавно се мушкарац (60) оклизнуо и завршио у Ургентном центру

Foto V. Danilov

Farba na gelenderima odavno nije videla svežu boju, dok su betonske stepenice i odmarališta vidno okrnjeni. A za vreme hladne zime mogu biti i opasni, pa se sugrađani sa Čukarice brinu da bi mogli da se povrede, a takav slučaj dogodio se prethodnog vikenda.

Nedavno, šezdesetogodišnji muškarac je pao sa vrha stepenica pravo u obližnje žbunje i zadobio višestuke povrede. Vatrogasne ekipe i lekari Hitne pomoći morali su zajedničkim snagama da mu pomognu da se izvuče, a kasnije su ga prevezli u Urgentni centar na reanimaciju.

ZIMI OPASNO

U ZIMSKIM mesecima stepeništa duž Radničke ulice postanu naročito opasna kada se zalede, pa roditelji najviše strahuju za mališane koji se kreću ovuda do škole ili prodavnice i nazad.

Ovim stepeništem nadležni bi morali da se pozabave u narednom periodu. Na plavoj ogradi se vide poderani zarđali delovi, a okrnjene betonske stepenice i zidovi odmarališta vape za obnovom.

Foto V. Danilov

- Spuštam se svakog dana ovuda, a nekada i po više puta, ka Radničkoj jer mi je bliže da dođem do Ade Ciganlije. Dugo nisu sređivali stepenište, ali mislim da je vreme da to konačno učine, jer ako nastavi da se krnji može da bude opasno, naročito za nas starije. Negodujemo već dugo, a ne znamo više ni kome da se obratimo - priča, za naš list, Radmila Z. sa Banovog brda.

Ovo stepenište nije jedino koje stanovnici Čukarice redovno koriste da bi se spustili do Radničke ili popeli do Banovog brda. Duž Radničke ima još nekoliko sličnih, neka su u nešto boljem, a neka u još lošijem i zabrinjavajućem stanju.

Kako su nam ispričali žitelji iz ovog dela naselja, jedno stepenište je obnovila opština Čukarica nedavno, dok su preostala prepuštena slučaju. Prema njihovim rečima, u najgorem stanju je ono koje vodi ka Lazarevačkom drumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)