ZATVORILI 160 GRADILIŠTA: Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove od početka 2020. godine doneo je oko 300 rešenja sa različitim merama

S. B. M.

14. 08. 2020. u 06:34

SEKRETARIJAT za inspekcijske poslove Grada Beograda postupao je od početka godine u više od 6.100 predmeta.

ЗАТВОРИЛИ 160 ГРАДИЛИШТА: Градски секретаријат за инспекцијске послове од почетка 2020. године донео је око 300 решења са различитим мерама

Novosti

Doneto je više od 300 rešenja sa nalogom različitih mera, više od 130 krivičnih i drugih kaznenih prijava, a zatvoreno je više od 160 gradilišta!

Ovo je u četvrtak kazala sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović, navodeći da su zbog proglašenja epidemije, za vreme vanrednog stanja rušenja bila odložena i obustavljana, ali i da su nakon okončanja vanrednih mera, nastavljana.
- Sada se ona sukcesivno sprovode. Do sada, u ovom periodu smo srušili dva nelegalna objekta površine više od 1.000 kvadrata. Upravo je u toku izvršenje jednog građevinskog rešenja u Lozničkoj ulici na Vračaru, gde je investitor odstupio od zadate građevinske dozvole,a opštinska inspekcija, čija je to tada bila nadležnost, obustavila radove. Tu je ostao ogroman iskop koji je punjen vodom i predstavlja veliku opasnost za građane, najviše za decu, a mogući je izvor zaraze - istakla je Sonja Božović i dodala da će iskop biti saniran, što će biti i trajno rešenje.
Sekretarka je dodala da će za dvadesetak dana doći do novog uklanjanja nelegalnih objekata na senjačkoj pijaci.

Podneto je više od 130 krivičnih  i drugih prijava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda