UPRKOS MILIONSKIM KAZNAMA: Na splavovima pravili žurke, počinje pojačana kontrola beogradskih ugostiteljskih objekata na rekama

Tanjug

subota, 01. 08. 2020. u 18:32

УПРКОС МИЛИОНСКИМ КАЗНАМА: На сплавовима правили журке, почиње појачана контрола београдских угоститељских објеката на рекама

Foto: Novosti

MINISTARSTVO građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas pojačanu kontrolu splavova i pozvalo je vlasnike da poštuju mere koje je propisao Križni štab za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19.

U saopštenju se navodi da je primećeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Kriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restoran i drugih objekata na kopnu.

Dodaje se da je inspekcija u prethodnom periodu izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja odredaba saopštenja brodarstvu sa rasponom kazni od 200.000 dinara do dva miliona dinara.

Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.

Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Krizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu.

Takođe, dozvoljeno je okupljanje najviše 10 lica na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 metar, kao i da je zabranjeno organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milos

01.08.2020. 19:09

Lepo, pozvati svakog od njih i napraviti rezervaciju....a ako pristanu onda doci i zatvoriti im biznis na duze vreme za kaznu. Hoce li se ikada kod nas bilo koji zakon postovati, ili se postovanjem zakona kaznjavaju samo posteni i odgovorni ljudi. Pa zato nam i odlaze mladi iz zemlje, drzava se uredjuje po meri kriminalaca, lopova, utajivaca poreze, pa eto neka njih neka zive sami ovde, normalni i posteni odose!!!!

Goran

02.08.2020. 13:30

Sve te splavove treba pozatvarati jer ih drze kriminalci,nema tu postenog coveka.Racuni se ne izdaju pdv se ne placa,vecina radnika neprijavljeni,droga,prostitucija sad jos i leglo zaraze.Da ne pricam koliko kvare pogled na reku,drzava i grad nikave koristi od njih nemaju naprotiv.

SLAVISA

03.08.2020. 16:37

kazne su male , ili da se povecaju ili da zakon odredi kaznu zatvora , dokle ce zakoni ove zamlje da se ignorisu , a posetioce poslati na drustveno koristan rad , u sumu da seku drva ...