BAHATOST, ILI NEMAR: Otpad i smeće na sve strane, vlasnik nezainteresovan, građani razmišljaju i o protestima

I. B.

31. 07. 2020. u 17:30

NA delu Šajkaške ulice, nadomak centra grada, ispred brojeva 25, 27 i 29, napravljena je prava deponija.

БАХАТОСТ, ИЛИ НЕМАР: Отпад и смеће на све стране, власник незаинтересован, грађани размишљају и о протестима

Foto Z. Jovanović

Pre više od dva meseca sa platoa ispred ulaza, koji pripada preduzeću "Grafipro", skinut je završni sloj asfalta, čiji su delovi poslagani na gomile i tako ostavljeni. Ovih dana, na visokoj temperaturi, odavde nije isparila kišnica, pa je ovo pravo leglo komaraca.

Nedaleko odatle, ulaz u podrumsko-skladišni prostor istog preduzeća "krasi" velika količina bačene odeće, praznih flaša i ostalog smeća. Osim toga, u neposrednoj blizini nalazi se odrezano granje obližnjeg drveća.

Reporterima "Novosti" nezadovoljni stanari požalili su se i na smrad koji im odavde prodire u stanove.

- Okolina nam se polako pretvara u deponiju, neprijatan miris je sve jačeg intenziteta, pošto dugo niko ne sređuje taj deo ulice - govore žitelji. - Osim svega nabrojanog, ni slivnici u tom delu ne rade kako treba.

VLASNIK NEZAINTERESOVAN

GRAĐANI Šajkaške ulice kažu da su se nekoliko puta obraćali vlasniku preduzeća, u čijem vlasništvu je i pomenuti prostor.

- Nekoliko puta smo razgovarali sa njim i upozoravali ga da smeće stoji tu veoma dugo. Pored ružnog izgleda, skrenuli smo mu pažnju i na smrad koji nam ulazi u stanove. Ali, on do sada ništa nije preduzeo - pričaju razočarani stanari.

U Gradskom sekretarijatu za inspekcijske poslove su nam rekli da je njihov inspektor konstatovao da se u podrumsko-skladišnom prostoru u ovoj ulici ne izvode nikakvi radovi. Oni su, kažu, proverom u katastru nepokretnosti utvrdili da je "predmetni prostor" upisan kao poslovni, za koji nije utvrđena delatnost. Kao imalac prava upisano je beogradsko preduzeće, a građevinski inspektor je utvrdio da su prijave bez osnova.

Pravo je čudo da inspektor nije primetio veliku hrpu sloja asfalta, bare pune vode, prekoputa ulaza i "podrumsko skladišni prostor" preduzeća. Pogotovu što se sve to nalazi žiteljima ispod prozora. Čije god da je vlasništvo, sigurno ne bi smelo da ometa život stanovnika Šajkaške. Njima ova nebriga toliko smeta da razmatraju mogućnost okupljanja u znak protesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati