GRAĐANI REAGOVALI NA VREME: Gradonačelnik Zoran Radojičić o žalbama povodom najavljene gradnje u Košutnjaku

A. Z. KLISURIĆ

25. 07. 2020. u 07:44

GRADONAČELNIK Zoran Radojičić oglasio se povodom velikog broja sugestija koje su pristigle na adresu Grada u vezi sa rekonstrukcijom kompleksa "Avala filma" i mogućom sečom stabala u Košutnjaku.

ГРАЂАНИ РЕАГОВАЛИ НА ВРЕМЕ: Градоначелник Зоран Радојичић о жалбама поводом најављене градње у Кошутњаку

Stiglo je 7.000 primedbi Beograđana na projekat / Novosti

Radojičić je rekao da su inicijative građana izuzetno važne za funkcionisanje prestonice, i da je to jedan od načina da građani učestvuju u odlučivnju u ovom i svim narednim projektima.

On je naglasio da je važno da sugrađani reaguju u početnim fazama i da je važno da se inicijative pojave na vreme.

- Zajednički ćemo tražiti najbolje rešenje. Investitor je dao svoju ideju, Urbanistički zavod radi na planu Detaljne regulacije. Dobili smo i 7.000 primedaba građana, a isto važi i za republičke službe jer je u pitanju vrlo važan projekat - rekao je Radojičić gostujući na RTS.

Gradonačelnik je rekao da je tokom prethodnih godina naš grad posetio veliki broj filmskih ekipa iz inostranstva i da je ova industrija trenutno u ekspanziji, a to je razlog da se izgradi i novi filmski studio. Urbanistički zavod, gradske i republičke stručne službe uzeće u obzir sugestije građana, i pokušaće da nađu najbolje rešenje koje je u interesu Grada.

- Jasno je da je veoma važno da se kompleks "Avala filma" rekonstruiše na pravi način, a da sva pitanja oko eventualne gradnje dodatno preispita Urbanistički zavod Beograda. Ukoliko se nešto gradi, bilo bi dobro da to bude na mestima gde već postoje objekti, ali stručnjaci bi trebali da imaju poslednju reč - izjavio je Zoran Radojičić.

- Dobar deo tog kompleksa je zapušten i neophodni su radovi na poboljšanju kvaliteta zelenila koje se nalazi u tom pojasu. U centralnom delu kompleksa imamo i ekološki problem u vidu otpadnih voda i to je nešto što se mora rešiti.

GUŠE NEPRIJATNI MIRISI

POVODOM neprijatnih mirisa koji muče građane svake godine Radojičić je rekao da postoji konkretan plan o izgradnji pet fabrika za preradu otpadnih voda na teritoriji Beograda. Njihovom izgradnjom i puštanjem u rad dugogodišnji problem biće rešen. Najveća fabrika će biti u Velikom Selu, a investicija je vredna 785 miliona evra. Ovaj pogon smanjiće emisiju otpadnih voda u reke za 80 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)