GRAD BEOGRAD OBNAVLJA SC "25. MAJ": Raspisana javna nabavka za uređenje sportskog kompleksa "Milan Gale Muškatirović"

S.V.

11. 06. 2024. u 14:39

GRAD Beograd raspisao je javnu nabavku za izvođenje radova na adaptaciji i sanaciji objekata u sportskom centru "25. maj - Milan Gale Muškatirović", i to 14 godina od kada je poslednji put urađena rekonstrukcija tog popularnog prestoničkog kompleksa.

ГРАД БЕОГРАД ОБНАВЉА СЦ 25. МАЈ: Расписана јавна набавка за уређење спортског комплекса Милан Гале Мушкатировић

Foto Arhiva

U dokumentaciji je navedeno da je procenjena vrednost radova na popravci i održavanju objekata 984 miliona dinara.

Ovaj kompleks na Dorćolu izgrađen je 1974. godine, a tokom 2010. radilo se na otvorenim i zatvorenim bazenima, pratećem sadržaju i u delu gde su tehničke prostorije.

- Prema Generalnom planu Beograda iz 2021. godine, ovaj kompleks, delo arhitekte Ivana Antića, spada u vredne objekte epohe moderne i u režimu je delimične zaštite, planirana intervencija na delovima objekata je u obimu adaptacije i sanacije, odnosno podrazumeva radove u okviru postojećih gabarita i volumena. Nema promene bruto površina i zauzetosti objekata, niti se projektnom dokumentacijom predviđa bilo kakva intervencija na konstruktivnim elementima objekta - naglašeno je u tehničkom opisu koji je uradila kompanija "Mašinoprojekt".

Kompleks se sastoji iz više funkcionalnih celina namenjenih sportu i poslovanju - tu su zatvoreni i otvoreni plivački bazeni, mala sportska sala sa dečjim bazenom, restoran "Dunavski cvet", sala za vežbanje (projektovana kuglana) kao i prateći tehnički prostori.

Planiranom rekonstrukcijom su predviđeni i radovi na kompletnoj adaptaciji sportske sale sa pratećim svlačionicama.

Neophodni izvođači sa iskustvom

OD učesnika na tenderu traži se, tako, da je u periodu u poslednjih godina pre isteka roka za podnošenje ponuda izveo slične radove na bazenu minimalne površine od 850 kvadrata i minimalne dubine dva metra, kao i neplivačkom ili dečjem bazenu, da je realizovao najmanje jedan ugovor izgradnju ili ugradnju saune ili sličnog kupatila, ali i da je izveo radove na ugradnji sportskog parketa sa sertifikatom FIBA.

Kada je reč o bazenima, u dokumentaciji je navedeno da će radovi obuhvatiti zamenu svih filtera, filterskih pumpi i cevovoda kao vitalnih komponenti svakog sistema za filtraciju vode, a planirana je i potpuna adaptacija fiziosaunskog bloka.

Za restoran "Dunavski cvet", predviđeno je sređivanje betonske i aluminijumske fasade, bez promene spoljne arhitekture. Pobednik na javnoj nabavci biće odabran na osnovu kriterijuma ponuđene cene, a zainteresovani ponuđači treba, osim opštih, da ispune i posebne kriterijume za kvalitativni izbor. Rok za podnošenje ponuda ističe 2. jula u 11.00 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Buran dan u taboru orlova, Albanci potpuno šokirani, postignuti nestvarni golovi!