NAUKA BLIŽA KROZ ZABAVU: "Festival maštovite fizike" u sredu u Muzeju nauke i tehnike

A. Z. K.

10. 06. 2024. u 17:21

U MUZEJU nauke i tehnike u sredu 12. juna biće organizovan drugi Festival maštovite fizike.

НАУКА БЛИЖА КРОЗ ЗАБАВУ: Фестивал маштовите физике у среду у Музеју науке и технике

Foto N. Skenderija

 Manifestacija je namenjena svim generacijama, a samo je važno da posetioci žele da se bolje upoznaju sa fizikom, matematikom i robotikom. Ulaz za sve je besplatan, a festival će biti otvoren od podneva do 18 časova.

Oni koji u sredu budu došli u Muzej nauke i tehnike biće u prilici da se kroz zabavu upoznaju sa čarobnim svetom nauke. Pripremljene su različite radionice i eksperimenti.

- Na festivalu učestvuju Prva beogradska gimnazija i Matematička gimnazija. Oni će pokazati zanimljive ekspreminte iz fizike. Pa će tako oni koji dođu biti u prilici da prođu kroz sobu punu lasera, koje su do sada videli samo na filmovima - rekli su u Muzeju nauke i tehnike. - Biće predstavljeni napredni softveri, roboti i mnogi drugi projekti. Imaćemo i učesnike sa Fizičkog fakulteta koji će interaktivnim primerima poestioce upoznati sa elektricitetom i pritiskom, Rubensovim cevima i plazma agregatnim stanjem.

Prema rečima organizatora posetioci kroz ovaj festival imaju priliku da se sa naukom upoznaju na zabavan način. Ideja je i da se razbiju uobičajene predrasude o fizici kao suvoparnoj i teškoj disciplini. Oni koji budu došli moći će da postave pitanja profesorima i stručnjacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!