KARNEVAL OD TAŠA DO BORČE: Povodom Uskršnjih praznika, ovog vikenda, na četiri lokacije

B.B.

23. 04. 2024. u 14:13

TAŠMAJDANSKI park, Zemunski kej, plato kod Kalenić pijace i šetalište kod Vizelja u Borči mesta su, gde će se ovog vikenda, održati Veliki uskršnji karnevali. Ulaz za sve posetioce biće besplatan.

КАРНЕВАЛ ОД ТАША ДО БОРЧЕ: Поводом Ускршњих празника, овог викенда, на четири локације

Foto V. Danilov

Na sve četiri lokacije biće organizovan dvodnevni festival sa bogatim sadržajima, a posetioci će biti u prilici da uživaju u celodnevnom programu namenjenom celoj porodici. "Radno vreme" festivala je od 11 do 19 časova. Karneval će i ove godine obeležiti mnogobrojni zabavni programi, smenjivaće se muzički i plesni nastupi, dečje predstave i razni performansi, a karnevalsku atmosferu dočaraće mažoretkinje, ulični zabavljači, maskote omiljenih dečjih junaka, kao i celodnevne kreativne radionice.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i društvene odgovornosti prema najmlađima. Zato je u saradnji sa svim osnovnim školama sa Palilule i Vračara, biće pokrenuta velika akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda. Mališani će se i ove godine takmičiti u za najlepše oslikano jaje" i najlepše ukrašenu uskršnju korpu. Ovom akcijom osnovci, sada već tradicionalno, pomažu nekim od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima je pomoć neophodna.

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji, biće izloženi na karnevalu, gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije u sklddu sa svojim mogućnostima, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

U duhu praznika, i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojoj će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)