NAPADNUTI RADNICI "ZELENILA" I "ČISTOĆE": Incidenti na Vračaru i Voždovcu, ukazana im i lekarska pomoć

A. Z. K.

22. 03. 2024. u 22:07

RADNICI Javnog komunalnog preduzeća "Zelenilo Beograd" za nešto više od 24 časa dva puta su, radeći svoj posao, bili na na meti nasilnika!

НАПАДНУТИ РАДНИЦИ ЗЕЛЕНИЛА И ЧИСТОЋЕ: Инциденти на Врачару и Вождовцу, указана им и лекарска помоћ

Privatna arhiva

Jedna ekipa, njih četvorica, bili su na meti muškarca u Mutapovoj ulici na Vračaru, koji ih je napao prvo verbalno, a zatim i fizički, dok su orezivali stabla. O ovom incidentu obaveštena je policija.

Kako su rekli u "Zelenilu", njihova ekipa orezivala je grane koje su bile nagnute ka krovu jednog objekta. Napadač je počeo da vređa zaposlene po verskoj i nacionalnoj osnovi.

- Posle je i fizički nasrnuo na kolege. Prvo je ih je udario nekoliko puta po glavi, a zatim je otišao i vratio se sa lancem kojim je udario vozača u oko - rekli su u JKP "Zelenilo Beograd". - Kolege su pozvale policiju i Hitnu pomoć, koji su odmah izašli na teren. Obavljen je i uviđaj, a povređeni radnici dobili su i lekarsku pomoć.

Napad na Zelenom vencu

NAJČEŠĆE na meti napada su zaposleni u JKP "Gradska čistoća". U januaru grupa muškaraca nasrnula je na Zelenom vencu na jednog zaposlenog u ovom preduzeću kada im je on skrenuo pažnju da ne bacaju đubre na ulicu. Obesna grupa muškaraca opkolila je radnika i udarila ga bejzbol palicom.

U ovom preduzeću apelovali su na sve Beograđane da poštuju zaposlene u javnim komunalnim preduzećima koji svojim radom doprinose da prestonica bude lepša i uređenija. Oni su rekli i da će raditi sa nadležnim institucijama kako bi svi napadači bili otkriveni i sankcionisani.

U sredu uveče dogodio se napad i na zaposlenog u JKP "Gradska čistoća" kada ga je jedan muškarac gađao kamenicama. Sve se dogodilo u Bulevaru Peka Dapčevića na Voždovcu, dok je radnik punio cisternu na hidrantu.

- Srećom, naš vozač nije povređen, ali je na vozilu načinjena velika materijalna šteta. Napadač je pobegao, a policija je izašla na teren i obavila uviđaj - saopštili su JKP "Gradska čistoća".

BONUS VIDEO - "SVE SAM SPREMILA, A TI SREDI VREME..." Potresna scena u Zemunu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)