POČINJE REKONSTRUKCIJA "KRCUNA": Opština Lazarevac planira sređivanje svih škola

B.B.

07. 02. 2024. u 16:26

POSLE Sretenja počinju radovi na prvoj ozbiljnoj rekonstrukciji OŠ "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu od 1963. godine, kada je u ovu školu krenula prva generacija đaka.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА КРЦУНА: Општина Лазаревац планира сређивање свих школа

Foto: Opština Lazarevac

Obilazeći školu predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima, najavio je sređivanje i ostalih obrazovnih ustanova na teritoriji ove opštine.

Prema rečima Stevića, u narednih petnaestak dana počeće radovi u OŠ "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici, a nakon toga i u OŠ "Sveti Sava" u Velikim Crljenima.

- Osim tekućeg održavanja i zamene stolarije koja je urađena 2002. godine, nekih ozbiljnijih radova u školi u Junkovcu nije bilo - rekao je Stević. - Radovi će obuhvatiti rekonstrukciju krova, izradu nove energetski efikasne fasade, postavljanje dekorativne rasvete sa dve strane objekta, kompletno uređenje unutrašnjih zidova i plafona - gletovanje i krečenje, kao i zamenu unutrašnje stolarije gde je to neophodno.

Kako je naveo, đaci će dobiti moderan kabinet informatike, unutrašnju led rasvete, a rdi veće bezbednosti đaka i nastavnika biće postavljeni javljači požara i sigurnosne kamere.

- Po okončanju radova na samom objektu škole uredićemo i dvorište škole sa parkinzima - naveo je Stević. - U narednoj godini ćemo se potruditi da izađemo u susret roditeljima i deci iz Junkovca, Mirosaljaca i Arapovca i započnemo izgradnju manje hale, kao što smo to uradili u školi u Velikim Crljenima.

U ime učenika, roditelja i nastavnog osoblja OŠ "Slobodan Penezić Krcun" na ulaganjima u školu, koja će doprineti poboljšanju uslova rada i boravka rukovodstvu opštine se zahvalila direktorka škole Milena Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave