BUVLJAK DOČEKAO PRVE KUPCE: Novi moderni tržni centar na Miljakovcu i zvanično otvorio vrata (FOTO)

A. Z. K.

14. 12. 2023. u 14:45

U VAREŠKOJ ulici na Miljakovcu juče u 17 časova otvoren je novi buvljak.

БУВЉАК  ДОЧЕКАО ПРВЕ  КУПЦЕ: Нови модерни тржни центар на Миљаковцу и званично отворио врата (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Pijačni plato bio je prepun, mnogobrojni građani došli su u novi moderni tržni centar na otvorenom. Zakupci su juče još opremali svoje tezge, ali to nije omelo Beograđane da pazare razne kućne potrepštine.

Novi buvljak u Vareškoj zvanično je juče otvoren. Preseljenje otvorenog tržnog centra iz novobeogradskog Bloka 43 usrećilo je mnoge koji žive u ovom delu Beograda. Prema rečima onih koji žive na Miljakovcu, drago im je što je preseljen jer im je bliže, pa će češće moći da pazare po povoljnijim cenama.

Zakupci tezgi na novom buvljaku ne znaju kako će im posao funkcionisati na novoj lokaciji. Pojedini gaje nadu da će za par meseci dok se ljudi naviknu prodaja krenuti, dok drugi već razmišljaju koji bi drugi posao mogli da rade ili na koju pijacu da pređu.

- Mnogi su odustali kad su čuli da će buvljak biti prebačen na Miljakovac - ispričao nam je Zoran U. - Ima i onih koji su odlučili da pređu na druge pijace. Primetili smo da je parking manji, nisam nešto optimističan da će zaživeti ali daćemo malo vremena pa ćemo videti šta ćemo dalje. Beograđani su naučili da je buvljak na Novom Beogradu, ali ajde da se nadamo da će dolaziti ovde.

Sveštenik održao molitvu

GRAĐANI koji su juče prvi došli na novi buvljak bili su u prilici da prisustvuju i osveštavanju novog otvorenog tržnog centra. Sveštenik je održao molitvu i okadio novi prostor.

Osveštavanju pijace prisustvovao je i predsednik GO Rakovica Miloš Simić.

Kako je veče odmicalo, broj posetilaca se povećavao. Pazarili su juče kupci garedorobu, alat, igračke, lampe, tepihe, zavese. Do kraja meseca kupci će pojedine proizvode moći da nabave po povoljnijim cenama, a sinoć su od zakupaca tezgi dobijali i mnogobrojne poklone.

Novi buvljak na Miljakovcu zauzima prostor od 12.000 metara kvadratnih. Pod nadstrešnicom je 4.000 kvadrata, a ovo će prodavcima značiti tokom kišnih dana. Novi otvoreni tržni centar ima 230 tezgi, 60 lokala i 130 parking-mesta. Beograđani ovde mogu pazariti različite proizvode - nameštaj, sitnice za kuću, kupatilsku galanteriju, garedorobu, hranu, alat...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave