PO SVEŽE VOĆE I POVRĆE OD JESENI 2024: Napreduje izgradnja moderne pijace u centru Obrenovca (FOTO)

S.V.

03. 12. 2023. u 21:15

MAJSTORI rade punom parom, grade novu zelenu pijacu u centru Obrenovca. Sada je na redu podna izolacija, posle čega dolazi ploča za temelj, a nadležni najavljuju da će radovi trajati do oktobra naredne godine.

ПО СВЕЖЕ ВОЋЕ И ПОВРЋЕ ОД ЈЕСЕНИ 2024: Напредује изградња модерне пијаце у центру Обреновца (ФОТО)

Go Obrenovac

Gradilište su obišli gradski menadžer Miroslav Čučković i predsednik Opštine Obrenovac Miloš Stanojević. Oni su, kako i red nalaže, doneli pečeno prase za vredne radnike kako bi ih počastili.

Pijaca, koja će se protezati na skoro 10.000 kvadratnih metara, projektovana je kao zatvoreni objekat s lokalima, administrativnim prostorom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama, kao i zatvorenom pijačnom halom s tezgama.

Projekat od milijardu i po

IZ Javnog komunalnog preduzeća "Obrenovac" poručuju da su zadovoljni dosadašnjom dinamikom izvođenja radova. - Smatram da je Jadran u ovom trenutku ispunio sve svoje obaveze, kada su u pitanju radovi i dinamika kojom se oni odvijaju - rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća "Obrenovac" Milan Marošanin. Vrednost ovog projekta je 1,5 milijardi dinara.

- Projekat izgradnje zelene pijace košta koliko i godišnji budžet opštine Obrenovac, te je važno da Obrenovac ima neku vrstu podrške iz Grada Beograda, jer takvi pojekti ne mogu da se finansiraju u kratkom periodu, kako su inače Obrenovčani navikli. Naš cilj je da već sledeće godine završimo izgradnju ovog objhekta, da za dve godine izgradimo novi atletski stadion, takođe da počnemo sa radovima na izgradnji novog mosta i da Obrenovac ostane u dinamici radova na kakvu su građani već navikli - naveo je gradski menadžer Miroslav Čučković.

Go Obrenovac

 

Predsednik Opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je da se radovi izvode utvrđenom dinamikom.

- Vremenski uslovi pogodovali su izvođenju radova. Naš plan je da nova pijaca bude izgrađena na jesen naredne godine. Izvođači vredno rade na realizaciji ovog projekta, takođe, potrebno je strpljenje, kako bi se završili početni radovi, nakon kojih će uslediti radovi koji su nešto lakši - rekao je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)