POZIV PRIVATNIM VRTIĆIMA: Subvencija od 33.000 dinara po detetu na računu do 5. u mesecu

B. B.

15. 11. 2023. u 13:04

SEKRETARIJAT za obrazovanje raspisao je javni poziv za podnošenje prijava privatnih predškolskih ustanova za zaključivanje ugovora sa Gradom o finansiranju 100 odsto ekonomske cene boravka dece počev od 1. decembra.

ПОЗИВ ПРИВАТНИМ ВРТИЋИМА: Субвенција од 33.000 динара по детету на рачуну до 5. у месецу

Foto: Z. Rašić

 Rok za podnošenje dokumentacije je do 23. novembra, a kako se navodi u pozivu ustanovama će se novac uplaćivati do 5. u mesecu za prethodni mesec.

Odlukom je utvrđena ekonomska cena boravka u vrtiću od 33.000 dinara mesečno po detetu. Novina je da će subvencija biti isplaćivana u punom iznosu, bez obzira koliko dana u mesecu je dete bilo prisutno u vrtiću. U prethodnom periodu, visina subvencije iz gradske kase zavisila je od dolaznosti. Ovim izmename, bez obzira da li je dete bilo jedan ili 22 dana u vrtiću, Grad će platiti 33.000 dinara svakog meseca, a ostatak do pune ekonomske cene u određenom vrtiću plaćaće roditelji.

Takođe, novina je i što će se novac uplaćivati direktno predškolskim ustanovama, a ne kao do sada roditeljima. Izmene u načinu plaćanja izazvale su nezadovoljstvo među privatnim predškolskim ustanovama koje smatraju da "po zakonu nemaju prava da primaju sumu koja se vodi kao socijalna pomoć i koja mora da glasi na fizičko lice odnosno pojedinca". Takođe, poručuju da je za vrtiće finansijski neodrživa zamisao Grada o tempu kojom bi se isplaćivao novac, pa najavljuju i mogućnost obustave rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)