UPRAVNICA OSTAVILA POLA MILIONA DUGA: Stanari zgrade u Generala Ždanova 9 na Novom Beogradu šokirani saznanjem da su na meti izvršitelja

S.V.

02. 11. 2023. u 14:45

STANARI zgrade u novobeogradskoj Ulici generala Ždanova 9 nisu ni sanjali da će biti zaduženi do guše, zbog neodgovorne upravnice stambene zajednice koja je, bez dogovora sa njima, hitnu intervenciju zamene cevi u oktobru prošle godine fakturisala na čak 500.000 dinara.

УПРАВНИЦА ОСТАВИЛА ПОЛА МИЛИОНА ДУГА: Станари зграде у Генерала Жданова 9 на Новом Београду шокирани сазнањем да су на мети извршитеља

Privatna arhiva

Sa računa zgrade skinut je sav raspoloživi iznos, ali to nije pokrilo traženu sumu od pola miliona. Ostalo je još oko 340.000 dinara za izmirenje, zbog čega je firma koja je menjala cevi tužila stanare, a izvršitelj im je blokirao račun!

U međuvremenu, mlada prinudna upravnica, čije je ime i prezime poznato redakciji, izbrisala se iz registra profesionalnih upravnika na sopstveni zahtev. Posle intervencije jednog od vlasnika stanova, koji je slučajno to otkrio i obratio se opštini Novi Beograd sa odgovorom iz Privredne komore Srbije sa tačnim datumom njenog brisanja iz registra, lokalna samouprava im je dodelila novog prinudnog upravnika Mirka Vuletića. Kako nam kažu Novobeograđani koji žive u ovoj zgradi, tek na sastanku sa Vuletićem saznali su kolike dugove im je ostavila bivša upravnica, koja ih o svojim poslovima nije obavestila.

- Nismo bili zadovoljni anganžmanom prinudne upravnice otkako je preuzela našu zgradu pre nekoliko godina - pričaju nam ogorčene komšije. - Poslednje tri godine nije održala nijedan sastanak sa nama, a mesecima u zgradu nije dolazila ni čistačica koja je održavala zajedničke delove zgrade. Pre 20 dana, kada je došao novi upravnik, saznali smo da nam je račun blokiran, da je faktura pola miliona dinara i da je ostalo još 340.000 da se plati. Bili smo šokirani jer je ceo slučaj stigao do izvršitelja, pošto nas je tužila firma koja je sanirala kvar na cevi i kojoj dugujemo taj iznos!

U ovoj zgradi ima 25 stanova, što znači da će svaki vlasnik morati da izdvoji oko 15.000 dinara da bi se dug o kojem stanari ništa nisu znali, izmirio. Prema rečima sadašnjeg upravnika Vuletića, još je nemoguće bilo šta uraditi jer tek treba da se vidi kakav je haos iza sebe ostavila neodgovorna bivša upravnica.

Preduzetnik bez odgovora

POZVALI smo i predstavnike firme koji su prošlog oktobra sanirali kvar na vodovodnoj mreži u zgradi u Generala Ždanova, kako bismo saznali šta je to koštalo pola miliona dinara i da li je bivša upravnica napravila ugovor sa njima. Rečeno nam je da će nam se javiti osoba koja je bila na terenu i koja je upoznata sa celom situacijom, ali nam se do kraja dana niko nije javio.

- Ruke su nam vezane, pokušavam da povežem i razmrsim sve ono što je moja prethodnica uradila - priča nam Vuletić. - Imao sam sastanak sa stanarima i sada ćemo da vidimo šta dalje. Duguje se i firmi koja je održavala i čistila zgradu. Račun je u blokadi i ne smemo ni da mislimo šta će biti ako se dogodi neki kvar, jer popravku nemamo od čega da platimo. Stanari su voljni da izmire dug i da budu "na nuli", ali svakako žele da tuže bivšu upravnicu.

Vuletić kaže da se nada da će se sve rešiti u korist stanara i da će ovaj primer poslužiti drugim građanima, da drže "na oku" svoje upravnike, kako ne bi nestali bez traga, ostavljajući štetu i dugove.

Stanari Ulice generala Ždanova 9 su nebrojeno puta pokušali da stupe u kontakt sa nekadašnjom upravnicom, ali im je osoba koja se javila na telefon rekla da je u inostranstvu na lečenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!