SA DETETOM LIČNI PRATILAC: Dogovor roditeljima učenika OŠ "Knez Sima Marković" u Barajevu sa nadležnima

B. Borisavljević

05. 10. 2023. u 15:08

UČENICI jednog odeljenja šestog razreda OŠ "Knez Sima Marković" u Barajevu trebalo bi da se, posle tri nedelje učenja od kuće, sledeće nedelje vrate u učionice i imaju normalnu nastavu

СА ДЕТЕТОМ ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ: Договор родитељима ученика ОШ Кнез Сима Марковић у Барајеву са надлежнима

OŠ Knez Sima Marković

Na sastanku predstavnika roditelja, sekretarijata za obrazovanje i socijalnu zaštitu, opštine i Centra za socijalni rad, dogovoreno je da dete koje je, prema tvrdnjama roditelja bilo nasilno prema vršnjacima, dobije ličnog pratioca.

Kako nam je potvrdio Slobodan Adamović, predsednik opštine Barajevo, roditelji učenika su se saglasili da on dobije da on dobije ličnog pratioca od kuće do škole, na časovima, ali i u povratku sa nastave, što su prihvatili i roditelji ostalih đaka. On će stalno biti uz njega kako se niko od ostalih đaka ne bi osećao ugroženo.

- Nadamo se da će problem biti rešen i deca nastaviti normalno da idu u školu, već od sledeće nedelje - kaže Adamović. - Centra za socijalni rad bi trebalo danas da izabere ko bi to bio. Iako to nije nadležnosti opštine uradili smo sve što smo mogli kako bismo pomogli da se đaci vrate u školu. Kada je neko sve vreme uz njega, ne bi trebalo da bude incidenata.

Po povratku đaka u školu, pratiće se da li je ovaj učenik, koji je dete sa posebnim potrebama i dalje nasilan prema ostalim đacima i ometa nastavu. Ako se problemi budu nastavili tražiće se novo rešenje. Inače, on pohađa nastavu po IOP 1, koji podrazumeva prilagođavanje već postojećeg nastavnog rograma njegovim mogućnostima. Za decu sa psoebnim potrebama postoji i IOP 2, što je potpuno izmenjen nastavni program i koji dete može pohađati, samo uz saglasnost roditelja.

Problematični učenik je prvi incident napravio prošlog aprila, ali se ceo slučaj zataškao. Ubrzo je došao kraj školske godine i sve se zaboravilo. Međutim, dečak je sa početkom nastave ponovo počeo da maltretira učenike.

- Sve službe su obaveštene još ranije, policija, ministarstvo, uprava škole, socijalna služba ali rešenja nema - kaže jedan od zabrinutih roditelja. - On maltretira sve, ali njegova majka negira da je njen sin problematičan. Moje dete je davio i završili smo na Institutu za majku i dete, a istog dana još jedan đak je otišao u Tiršovu jer ga je povredio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata