LOMILI PO DVORIŠTU "SLAVUJKA": Uništeni plastični tobogan, klackalice, klupe...

B.B.

27. 06. 2023. u 11:31

VRTIĆI u prestonici ponovo su na meti huligana. Ovog puta nepoznati počinioci su demolirali dečje igralište u dvorištu obdaništa "Slavujak" na Karaburmi.

ЛОМИЛИ ПО ДВОРИШТУ СЛАВУЈКА: Уништени пластични тобоган, клацкалице, клупе...

Foto: Privatna arhiva

Kako nam je potvrđeno u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, u noći između nedelje i ponedeljka, nepoznate osobe su uništile dvorište i mobilijar.

- Zaposleni su prilikom dolaska na posao zatekli uništen kompletan mobilijar u dvorištu - navode u sekretarijatu. - Polomljeni su plastični tobogan, klackalice i kante za smeće, kao i drvena klupa koja je sa jaslene terase preneta u dvorište. Takođe, izvađena je i tartan podloga.

Prema rečima nadležnih, huligani nisu ulazili u objekat, a šteta se još procenjuje. Vrtić ima video-nadzor, tako da se očekuje da će to pomoći policiji u otkrivanju počinilaca.

Statistika beleži da svake godine bar desetak vrtića bude obijeno, a huligani najčešće uzimaju tehničku opremu - televizore, video-plejere, uništavaju klackalice, ljuljaške, tobogane. Tako su krajem prošle godine demolirali vrtić "Maslačak" u Mirijevu, a u aprilu ove godine objekat u Ulici Ranka Gajića na Voždovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024