ĐACI OPET U "MITRALJETI": Radovi u batajničkoj školi pri kraju

B.Borisavljević

19. 06. 2023. u 12:33

ĐACI OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici će se, posle dve godine, vratiti u svoje učionice. Do kraja juna, kako je i dogovoreno, biće završeni građevinski radovi, uređenje kompletne fasade i na starom delu zgrade, što je predviđeno dopunom projekta, a na zahtev roditelja. Potom sledi opremanje škole.

ЂАЦИ ОПЕТ У МИТРАЉЕТИ: Радови у батајничкој школи при крају

Foto: Opština Zemun

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević prilikom obilaska radova dobio je uveravanja da će đaci moći da se vrate u svoje školske klupe 1. septembra.

- Na ovaj način biće zaokružena arhitektonska celina školskog zdanja, površine od 5.200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama - istakao je Kovačević.

U skladu sa merama energetske efikasnosti, škola će biti priključena na gasni sistem grejanja. Izradu projektno-tehničke dokumentacije finansirala je opština. Takođe, iz budžeta je izdvojen novac za radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina.

- Od početka projekta rekonstrukcije i dogradnje škole, opština je aktivno uključena. Na svaki način smo, shodno svojim nadležnostima, maksimalno bili angažovani, kako bi se radovi završili i đaci nastavili školovanje u matičnoj školi - rekao je Kovačević. - Tokom jula i avgusta, predviđeno je da se učionice i kabineti opreme nameštajem i didaktičkim sredstvima.

Sa radovima je trebalo da se počne još u 2020. godini, no roditelji tada nisu bili saglasni da deca pohađaju druge škole. Kada je došlo do kompromisa istekla je građevinska dozvola, tako da je "gradilište" otvoreno tek u julu 2021. godine. Do privremenog zastoja došlo je i sa porastom cena građevinskog materijala, koji je uzrokovan sveukupnom ekonomskom krizom, kada se prvobitni izvođač radova povukao iz posla.

PREVOZ

Opština Zemun je tokom trajanja radova finansirala i obezbedila prevoz za učenike starijih razreda ove škole, koji su privremeno pohađali nastavu u OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)