KAJSIJE 300 DINARA: Na tezgama "Zelenog venca" juče je bila velika ponuda sezonskog voća i povrća

T.N.

10. 06. 2023. u 11:30

GUŽVA na pijaci na "Zelenom vencu" nije sprečila sugrađane da strpljivo čekaju kako bi kupili sveže namirnice, a ponuda je juče bila raznovrsna.

КАЈСИЈЕ 300 ДИНАРА: На тезгама Зеленог венца јуче је била велика понуда сезонског воћа и поврћа

Privatna arhiva

Najviše su se kupovale trešnje kojih ima na svakoj tezgi, a cena im se kreće u proseku od 250 do 400 dinara po kilogramu.

Tezga u samom centru pijace na Zelenjaku bila je prava atrakcija, jer je jedina imala ponudu bobičastog voća. Za kilogram gajenih borovnica potrebno je izdvojiti 1.500 dinara, dok kilogram malina košta 800.

Tražile su se juče i jagode, a ponuda im je bila odlična. Kilogram ovog voća kreće se u proseku od 200 do 350 dinara. Kako kažu nakupci, sugrađani najviše vole da kombinuju kada kupuju trešnje i jagode, pa tako u svoje torbe dodaju pola kilograma jagoda i isto toliko trešanja. Prodavale su se juče i domaće breskve, a za kilogram ovog voća potrebno je izdvojiti i do 250 dinara. Na tezgama su se mogle naći i kajsije i to po ceni od 300 dinara.

Kupovali su juče sugrađani i sveže povrće, a najviše su se prodavali mladi krompirići čija cena za kilogram iznosi u proseku 150 dinara. Velika ponuda paradajza mogla se naći na Zelenjaku, a bilo je različitih sorti kao što su jabučar, volovsko srce, pink, čeri, ali i paradajz koji je na tezge u prestonicu stigao iz okolnih gradova. Kilogram ovog povrća kreće se od 200 do 400 dinara.

Mlada boranija mogla se naći na jednoj tezgi na Zelenom vencu i to po ceni od 400 dinara. Veza zelene salate i mladog luka u proseku iznosi od 50 do 80 dinara, dok je za krastavac potrebno izdovjiti 100 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna