TRODNEVNA ZABAVA NA KALEMEGDANU Krajem nedelje na prostoru Tvrđave biće održan jedinstveni festival - "Beogradski Manifest"

S.V.

14. 05. 2023. u 23:29

TRADICIONALNI Festival manifestacija, destinacija i degustacija - "Beogradski manifest", biće održan od petka do nedelje na Kalemegdanu. Kao i ranijih godina, posetioci će na ovom jedinstvenom porodičnom festivalu uživati u bogatom programu. Ulaz je besplatan, a radno vreme u petak je od 15 do 21 čas, a u subotu i nedelju od 11 do 21 sat.

ТРОДНЕВНА ЗАБАВА НА КАЛЕМЕГДАНУ Крајем недеље на простору Тврђаве биће одржан јединствени фестивал - Београдски Манифест

Foto: Predrag MItic

"Beogradski manifest" ove godine slavi deveti rođendan i vraća se na svoju staru lokaciju, i biće održan u najstarijem delu parka Kalemegdan, u koji se ulazi iz Knez Mihailove ulice, kod fontane "Ribar". U tri dana i kroz šest tematskih celina biće ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije.

Najveća zona festivala biće "Aduti Srbije", u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo.

U okviru dela "Stvaran svet oko nas" lepote svoje zemlje predstaviće gosti iz regiona, koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Cilj ovog jedinstvenog festivala je da posetioci, na početku letnje turističke sezone, mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija, a koje mogu da posete tokom godišnjeg odmora.

Svake godine dečja zona "Mašta može svašta" je najšarenija i najveselija, a ove godine, pored brojnih interaktivnih sadržaja, pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara biće oplemenjena i novim društveno-odgovornim akcijama.

Reciklaža izuzetno važna

S OBZIROM na to da manifestaciju poseti veliki broj ljudi, organizatori ističu da će posebna pažnja biti posvećena odlaganju iskorišćene ambalaže, a sve u cilju zaštite životne sredine, smanjenja plastičnog otpada i podizanja svesti o značaju reciklaže.

U okviru "Manifest bazara" biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine - mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

Pored degustacija na štandovima vrednih domaćina, posetioci će u "Relaks zoni" moći da se opuste i sa svojom porodicom i prijateljima uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)