DIREKTORKA PRIJAVILA PROFESORA: Ministarstvo o slučaju u Medicinskoj školi na Zvezdari

B.B.

23. 03. 2023. u 14:34

DIREKTORKA Medicinske škole na Zvezdari je odmah, po saznanju za nedolično ponašanje profesora fizičkog vaspitanja, obavestila nadležnu školsku upravu, školskog policajca i sazvala Tim za prevenciju i reagovanje na nasilje koji će sagledati situaciju i preduzeti mere, potvrđeno je "Večernjim novostima" u Ministarastvu prosvete.

ДИРЕКТОРКА ПРИЈАВИЛА ПРОФЕСОРА: Министарство о случају у Медицинској школи на Звездари

Foto: Printskrin/Jutjub

- Ministarstvo prati postupanje škole, a službenici Ministarstva i školske uprave pružaju podršku školi u cilju adekvatnog postupanja - navode se u odgovoru nadležnih.

- U slučaju potrebe u školu će biti upućena i prosvetna inspekcija i stručno pedagoški nadzor.

Kako se navode, ministarstvu je uspostavilo sistem za prevenciju i reagovanje u slučajevima nasilja u školama. Na pojedinačne situacije - vršnjačko nasilje, nasilje učenik-nastavnik, nasilje nastavnik-učenik, reaguju škole u skladu sa Pravilnikom kojim su detaljno propisani sadržaji i način sprovođenja preventivnih i interventnih aktivnosti, uslovi i načini za procenu rizika, načini prevencije i zaštite, kao i praćenje efekata preduzetih mera i aktivnosti.

Prema navodima pojedinih medija, profesor fizičkog vaspitanja J. M. je u ponedeljak davio jednog učenika uz upućivanje vulgarnih reči, a pred kraj polugodišta u decembru je gurnuo tri devojčice na času.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati