PRESKUPO STAJANJE SAMO "NA MINUT": U 2022. godini 1.127 prekršajnih naloga zbog parkiranja na stajalištima

T. NIKOLIĆ

08. 02. 2023. u 11:30

U TOKU prethodne godine izdato je 1.127 prekršajnih naloga o nepropisnom parkiranju na stajalištima javnog gradskog prevoza, dok su za parkiranje u tramvajskim bašticama izdata 53 obaveštenja, saznaju "Novosti" u Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

ПРЕСКУПО СТАЈАЊЕ САМО НА МИНУТ: У 2022. години 1.127 прекршајних налога због паркирања на стајалиштима

Mnogima će sa računa skidati zbog pogrešnog parkiranja

- U navedenom periodu evidentirano je ukupno 147 prijava građana koje su se odnosile na nepropisno parkiranje vozila u tramvajskim bašticama i stajalištima javnog linijskog prevoza putnika, od čega je 10 za tramvajske baštice i 137 prijava za stajališta - kažu za naš list iz ovog Sekretarijata.

Bez obzira na pojačanu kontrolu parkiranja, prekršaja i dalje ima. Najveći broj kazni za nepropisno parkiranje na autobuskim stajalištima izdato je na teritoriji opštine Novi Beograd, dok žitelji opštine Savski venac prednjače u parkiranju u tramvajskim bašticama.

- Dok ostali učesnici saobraćaja "trube" i obaveštavaju bahate vozače o učinjenom prekršaju, oni pazare na trafikama. - Stalno se neko parkira na autobuskoj stanici da bi "za čas" izašli iz auta i kupili na trafici cigare, žvake ili nešto drugo. Prave gužvu i smetaju svima, vozači autobusa ne mogu lepo da stanu na stanicu, smetaju onima koji ulaze i izlaze iz gradskog prevoza - kaže radnica jednog prestoničkog kioska.

Odlukama o komunalnom redu propisane su novčane kazne u iznosu od 25.000 dinara za lice koje je nepropisno parkiralo vozilo u saobraćajnoj traci ili tramvajskoj baštici.

Najniža kazna, od 5.000 dinara, predviđena je za zabranjeno kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu javnog prevoza ili na drugom delu puta na način kojim se ometa korišćenje stajališta.

TROSTRUKA KONTROLA

BELI, "oko sokolovo" kao i radnici "Parking servisa" izdaju kazne za nepropisno parkiranje u prestonici. Sankcionisanje je regulisano Zakonom o komunalnoj miliciji.

Prekršajni nalog, sa fotografijom nepropisno parkiranog vozila, stiže na adresu registrovanog vlasnika, koji ima pravo na plaćanje polovine propisane kazne u roku od osam dana od dana prijema obaveštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni