TRAFOSTANICE STALNA META: Osim obilaznice, u mraku zbog lopova bili Kalemegdan i Karađorđev park

A. Z. K.

03. 02. 2023. u 07:31

OSIM mračnih deonica na obilaznici oko Beograda, između Pupinovog mosta i Pančevačkog puta, gde je u prethodnom periodu obijeno deset od 11 trafostanica, istih problema je bilo na Kalemegdanu i u Karađorđevom parku.

ТРАФОСТАНИЦЕ СТАЛНА МЕТА: Осим обилазнице, у мраку због лопова били Калемегдан и Карађорђев парк

Foto N. Skenderija

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je juče tokom gostovanja na RTS da su zbog ovih problema trenutno angažovane sve državne službe kako bi se pronašli počinioci koji obijaju trafostanice u Beogradu.

- Neko stručan radi ove mini-diverzije, struja je u prethodnom periodu bila isključena i na Kalemegdanu i u Karađorđevom parku. Radimo na tome da utvrdimo ko je toliko neodgovoran - rekao je gradski menadžer.

Na Severnoj tangenti lopovi su obili trafostanice duž obilaznice, i tako je ovaj deo puta već neko vreme u mraku. Kako su za "Novosti" rekli u JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda", trafoe obijaju kvalifikovana lica, jer niko nije bio povređen tokom krađe u trafostanicama. Na crnom tržištu veliku vrednost ima ulje iz trafoa, bakarni nosači elektroinstalacija i metalna stolarija. Pretpostavlja se i da krađe nisu izvedene samo zbog sekundarnih sirovina, već i zbog ponovne ugradnje opreme u nelegalne trafostanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju