ISPOD "ALBANIJE" PROHODAN PROLAZ ZA DESETAK DANA: Pretrčavanje preko Terazija izričito zabranjeno, ali učestalo

Š. M.

27. 01. 2023. u 10:20

REKONSTRUKCIJA podzemnih prolaza koja se gotovo dva meseca odvija u centru prestonice još nije završena, što stvara velike probleme građanima. Mnogi ne mogu da se snađu kako da pređu sa jedne na drugu stranu Terazija, pošto je trenutno dostupan samo deo pothodnika u Sremskoj, jer silaz kod palate "Albanija" još nije završen, ali odgovorni najavljuju da će ti radovi biti okončani za desetak dana.

ИСПОД АЛБАНИЈЕ ПРОХОДАН ПРОЛАЗ ЗА ДЕСЕТАК ДАНА: Претрчавање преко Теразија изричито забрањено, али учестало

Foto: Z.Jovanović

Bez obzira na ove optimističke planove, građani uveravaju da ovde retko kad vide radnike.

Trenutno, građani sa desne strane Terazija gledano ka Slaviji, iz pravca Sremske na suprotnu stranu najčešće prelaze kroz prostor robne kuće u čijem podrumu se nalazi DM. Nešto dalje, u pothodnik mogu da uđu kod hotela "Moskva" i izađu prekoputa, kod Pozorišta na Terazijama.

Kako je mnogo puta ponovljeno, cilj Grada je da u narednom periodu svi podzemni prolazi širom prestonice budu uređeni, jer su godinama bili veliko ruglo. Nezavršeni pešački prelazi često zbunjuju građane i goste prestonice, pa mnogi kako ne bi kružili pretrčavaju prometnu ulicu.

 - Od sedam podzemnih prolaza koji su obuhvaćeni Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije radovi su završeni u tri, kod Beogradskog sajma, u Jurija Gagarina kod TC "Piramida" i u Bulevaru Mihajla Pupina "Ušće" - kažu za naš list u "Putevima Beograda". - Podzemni prolaz na Terazijama, odnosno silaz kod hotela "Balkan" je završen, kao i silaz "Sremska" koji pripada pothodniku kod Palate "Albanija". Rekonstrukcija silaza kod Palate "Albanija" biće završena u narednih deset dana ukoliko ne bude nepovoljnih vremenskih uslova.

Nakon toga, u ovom prolazu, započeće rekonstrukcija silaza u Kolarčevoj ulici, kao i uređenje pešačkog koridora u samom podzemnom prolazu, što može da se radi i tokom zimskih meseci.

- Radovi na silazu "Robna kuća" u podzemnom prolazu na Terazijama, po planu bi trebalo da budu završeni do 31. marta, nakon čega će se pristupiti uređenju silaza u podzemni prolaz kod Hotela "Moskva" - kažu odgovorni. - Radovi na uređenju pothodnika u Nušićevoj ulici se izvode, a najveći zahvat koji predstavlja rekonstrukciju silaza iz pešačke zone planiran je da otpočne čim se pribave potrebne dozvole. U planu je da se radi i rekonstrukcija sva četiri silaza u podzemni prolaz kod Igumanove palate, kao i uređenje pešačkog koridora. Zbog organizacije pešačkog saobraćaja, ovi radovi su planirani za leto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili