MATIJA DOBIO NOVA KOLICA: Dečak će imati mogućnost da se lakše kreće

Š. M.

31. 10. 2022. u 10:43

MATIJA Jovović, dečak sa opštine Savski venac koji boluje od spinalne mišićne atrofije, dobio je elektromotorna invalidska kolica koja su mu obezbedili rukovodioci ove lokalne samouprave iz ličnih sredstava.

МАТИЈА ДОБИО НОВА КОЛИЦА: Дечак ће имати могућност да се лакше креће

Foto Tanjug

Kako bi ovaj hrabri dečak imao lepše detinjstvo i olakšane uslove školovanja, u prethodnom periodu o trošku opštine postavljena je i pristupna rampa za kolica u školi koju pohađa - "Vojvoda Mišić", kao i ispred zgrade u kojoj živi.

Kako je istakao predsednik opštine Miloš Vidović, nagrada za ovu humanu akciju jeste Matijin osmeh.

- Kada život postavi prepreku, svi zajedno smo tu da je lakše prevaziđemo - kaže on. - Srećni smo i ponosni što smo pomogli porodici Jovović, obradovali Matiju i doprineli poboljšanju kvaliteta njegovog života. Ova kolica pomoći će mu da lakše i kvalitetnije obavlja svakodnevne aktivnosti, od odlaska u školu do provođenje slobodnog vremena u parku sa svojim vršnjacima ili porodicom, jer su kolica prilagođena za skoro svaki teren, i unutra i napolju.

Foto Tanjug

Matija će sada sam moći da upravlja kolicima, dok roditelji putem aplikacije mogu da prate podešavanja i parametre kolica.

- Zahvaljujem se svim kolegama što su prihvatili moj predlog i solidarno učestvovali u kupovini kolica - napominje Vidović.

- Nastavićemo da brinemo o deci sa Savskog venca i činimo sve da im obezbedimo što bolje uslove za srećno i bezbrižno odrastanje.

ZAHVALNOST

Majka Olivera Jovović izrazila je zadovoljstvo što je Matija sa ovim kolicima dobio mogućnost da sa svojim drugarima učestvuje u svim aktivnostima.

- Ovo je veoma važno za njegovu socijalizaciju, jer je u septembru krenuo u prvi razred. On je veoma srećan i brzo je savladao korišćenje i upravljanje kolicima. Zahvaljujem se rukovodstvu opštine na pomoći.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)