ĐACI POMAŽU MALOM KOSTI: Direktorka Popović - Ponosna sam na učenike koji organizuju ove događaje

D. J.

22. 10. 2022. u 09:55

U DVORIŠTU Pete beogradske gimnazije juče je održan turnir u fudbalu. Takmičenje je organizovao Humanitarni tim Pete beogradske gimnazije, a sav prikupljen novac biće doniran za lečenje malog Koste Leševića.

ЂАЦИ ПОМАЖУ МАЛОМ КОСТИ: Директорка Поповић - Поносна сам на ученике који организују ове догађаје

Radovi su koštali više od 500 miliona dinara / Foto Beoinfo

Prema rečima direktorke Pete beogradske gimnazije Borke Popović, u ovakvim aktivnostima osim đaka, učestvuju i nastavnici i roditelji.

- Ponosna sam na učenike koji ove turnire organizuju i što su sada već postali uobičajena praksa - naglasila je Popovićeva. - Lepo je gledati decu kako rade zdrave, humane i lepe stvari, što daje nadu da će izrasti u dobre i stabilne ljude.

Prvog takmičarskog dana turnira odigrane su četiri utakmice, a do srede, kada se očekuje i veliko finale, snagu treba da odmeri čak 30 ekipa.

Foto printskrin Budi human

- Veliki je odziv učenika, tako da na ovom turniru učestvuju sve generacije. Timovi su formirani po odeljenjima, ali smo se dogovorili da mogu biti i mešani - kaže mladi humanirac Luka. - Sa nama je kontaktirala majka malog Koste kome su potrebna sredstva za lečenje i odmah smo krenuli u akciju održavanja utakmica, jer smo i ranije organizovali takmičenje kada je đaku iz naše škole bila potrebna pomoć.

Foto D. J.

Cena ulaznice za veliko finale u sredu iznosiće 150 dinara. Prikupljeni novac namenjen je, naravno, za lečenje malog Koste.

Foto D. J.

BOLEST

Kosta Lešević (2) boluje od atrofije malog mozga i redukcije volumena supratentorijalne bele mase, a oboljenja su mu dijagnostikovana na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić". Novac mu je potreban za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju u zemlji i inostranstvu, kao i za senzorne i psihomotoričke vežbe.

BONUS VIDEO - OBNOVLjENA NEMANjIĆKA RADIONICA PISANE REČI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara