UREĐEN KEJ OSLOBOĐENJA U ZEMUNU: Obnovljena i infrastruktura od Stevana Markovića do obaloutvrde, investicija vredna 334 miliona bez PDV

S. V.

14. 10. 2022. u 10:11

OBNOVA Keja oslobođenja u Zemunu je završena, a deo starog jezgra ove opštine sada izgleda mnogo lepše i funkcionalnije.

УРЕЂЕН КЕЈ ОСЛОБОЂЕЊА У ЗЕМУНУ: Обновљена и инфраструктура од Стевана Марковића до обалоутврде, инвестиција вредна 334 милиона без ПДВ

Foto Beoinfo

rojekat rekonstrukcije obuhvatio je saobraćajne površine, sanaciju postojeće i izgradnju nove komunalne infrastrukture. Radovi, koji su počeli polovinom oktobra prošle godine, okončani su u ponedeljak, kada je i pušten saobraćaj.

Rok za završetak bio je april ove godine, ali su radovi potrajali i ovog leta.

Prema rečima Luke Petrovića, gradskog sekretra za investicije, ugovorna vrednost bila je 334,3 miliona dinara bez PDV.

- Deo ulice koja je rekonstruisana pripada starom jezgru Zemuna i obuhvata potez od Ulice Stevana Markovića do kraja obaloutvrde, u dužini od gotovo 1.100 metara - precizirao je Petrović. - Prilikom obnove postavljena je sitna kamena kocka, kao i asfalt. Na raskrsnici Zmaj Jovine, Karamatine i Keja oslobođenja formiran je kružni tok koji će značajno poboljšati protok saobraćaja u tom delu grada. Duž ulice je zadržan postojeći drvored, dok su stara stabla zamenjena.

Foto Beoinfo

Petrović naglašava da je zamenjen deo postojeće vodovodne mreže novim cevovodom u trotoraru izgrađene saobraćajnice.

- Postavljena je nova vodovodna mreža u delu Keja oslobođenja, od Njegoševe ulice do kraja saobraćajnice. Osim toga, izgrađen je i novi kolektor kišne kanalizacije, kao i na potezu od Njegoševe do kraja obaloutvrde. Rekonstruisan je deo postojeće i napravljena je nova fekalna kanalizacija na koju su povezani svi kućni priključci - naveo je gradski sekretar za investicije.

Obnovljeni Kej oslobođenja krasi i novo javno osvetljenje. Sve svetiljke zamenjene su savremenim LED sijalicama, a umesto starih stubova sada su tu metalni sa lirama. Takođe, rekonstruisani su i postavljeni novi telekomunikacioni vodovi u dužini od 920 metara.

 

NOVI KONTEJNERI

EKIPE JKP "Gradska čistoća" juče su zamenile 16 dotrajalih "džambo" kontejnera zapremine 3,2 kubika sa isto toliko novih i funkcionalnih na Keju oslobođenja u Zemunu. Kako napominju iz ovog preduzeća, promenjena je i tehnika odnošenja otpada, jer "džambo" kontejner od 3,2 kubika menja čak tri nadzemna suda od 1,1 kubik, što doprinosi poboljšanju komunalne usluge odlaganju otpada, a i zauzimaju manji deo javne površine.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)