BATAJNIČKIM NADVOŽNJAKOM PUNIM GASOM: Žitelji zemunskog naselja konačno mogu da odahnu, izgrađena saobraćajnica, a pružni prelaz zatvoren

Š. Marović

30. 07. 2022. u 10:28

ŽITELjI Batajnice konačno mogu da odahnu. Nadvožnjak koji spaja naselje Šangaj sa centrom Batajnice konačno je završen i sada vozila, biciklisti i pešaci nesmetano mogu da koriste modernu saobraćajnicu koja će im u značajnoj meri olakšati svakodnevicu.

БАТАЈНИЧКИМ НАДВОЖЊАКОМ ПУНИМ ГАСОМ: Житељи земунског насеља коначно могу да одахну, изграђена саобраћајница, а пружни прелаз затворен

Saobraćajnica u zemunskom naselju, Foto GO Zemun

Konačno je zatvoren i opasni pružni prelaz. Radnici su postavili rampe, više se tuda ne može proći, a mašinovođe "sokola" i ostalih vozova više neće morati da usporavaju na toj tački.

Nadvožnjak je dužine 288 metara, sa 12 stubova, i ima dve saobraćajne trake. Postavljeni su trotoari, bankine, zaštitna ograda i rasveta. Naravno, postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija. Istovremeno, ubrzano se radi na pristupnim saobraćajnicama kako bi se u dogledno vreme saobraćaj odvijao u punom kapacitetu. Novoizgrađena pasarela bi trebalo da se poveže sa Ulicom majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnim putem, Šangajskom i Branka Živkovića.

Reporteri "Novosti" su se na sveže otvorenom nadvožnjaku uverili da sve funkcioniše kako treba. Građani ističu da je najbitnije da se posao priveo kraju, iako je bilo znatnih ostupanja od zadatih rokova. Vrednost projekta je 753 miliona dinara.

- Već sam prošao novim pružnim prelazom i zaista sam zadovoljan urađenim poslom - ističe jedan od žitelja Batajnice.

- Što je najbitnije, ovim nadvožnjakom znatno je povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Pre nekoliko dana dogodila se tragedija na starom prelazu preko pruge, što više neće biti slučaj. Često smo upozoravali da nam je potreban ovakav prelaz, a nadležni su uslišili naše apele. Sada je vožnja mnogo prijatnija, a kvalitet radova je izvanredan, sa željom da tako i ostane.

Foto GO Zemun

Izgradnja konstrukcije počela je u martu 2021. godine, a ugovoreni rok za završetak na koji se obavezao izvođač bio je 300 dana, odnosno do kraja 2021. Potom je posao prolongiran za 20. mart, odnosno do otvaranja pruge za velike brzine Beograd - Novi Sad, a poslednji rok bio je 15. jun. I pored puštanja u saobraćaj, teretnjaci će za prelaz nadvožnjaka morati da sačekaju kraj leta.

- U naselju Batajnica završena je izgradnja nadvožnjaka preko pruge i pristupne saobraćajnice do Ulice kralja Stefana Tomaša - rekli su za naš list iz Direkcije za građevinsko zemljište.

- Za pristup nadvožnjaku sa strane Šangaja urađeno je privremeno rešenje za putnički, dok će teretni saobraćaj preko nadvožnjaka biti moguć po izgradnji preostalog dela, od Kralja Stefana Tomaša do Ulice pukovnika Milenka Pavlovića.

Zatvoren je kružni prelaz, Foto GO Zemun

BELEGIŠKA ULICA

ZAHVALjUJUĆI inicijativi Opštine Zemun izgrađena je i nova saobraćajna veza u produžetku Belegiške ulice, u dužini od 3,6 kilometara.

Ona se trenutno koristi uglavnom za teretni saobraćaj, sve dok se ne izgrade i kompletiraju pristupne saobraćajnice koje će biti povezane sa nadvožnjakom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIREDBA ZA 63.ROĐENDAN: Svečanost povodom jubileja obrenovačke predškolske ustanove